Την Κυριακή  21 Ιουνίου 2026 ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης θα πραγματοποιήσει πεζοπορική εκδρομή στα Μανίκια – Ευβοίας.

Την Κυριακή  21 Ιουνίου 2026 ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης θα πραγματοποιήσει πεζοπορική εκδρομή στο Μανίκια Ευβοίας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

  • Συνάντηση στις 6:45 και αναχώρηση από την πλατεία Ηρώ στις 7:00.  
  • Στοιχεία Πεζοπορίας
  • Θα υπάρχει μία διαδρομή η συνολική απόσταση είναι 5,5χιλ. Και η Υ.Δ. +180μ.-180μ.
  • 1 ½ με 2 ½ ώρες Διάρκεια
  • Όλο το μονοπάτι είναι εντυπωσιακό δίπλα στον ποταμό Μανικιάτη.
  • Δυσκολία: Γενικά θεωρείται εύκολη διαδρομή . Είναι προσβάσιμη για πεζοπόρους με μέτριο επίπεδο φυσικής κατάστασης και τμήματά της είναι κατάλληλα ακόμη και για οικογένειες.
  • Αξιοθέατα: Η διαδρομή περνά μέσα από πλούσια βλάστηση, με κολυμπήθρες όπου μπορούμε να κάνουμε μπάνιο στα κρύα νερά μέχρι τον καταρράκτη.
  • Εξοπλισμός: Ορειβατικά παπούτσια, Μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, νερό, μαγιό και πετσέτα.
  • Στην Ερέτρια θα πραγματοποιήσουμε μία στάση για μπάνιο στην θάλασσα και Φαγητό σε τοπικές Ταβέρνες της περιοχής.

 Αναχώρηση  στις 17:00 για Πετρούπολη.

Το κόστος για τη μεταφορά είναι 25€ για τα μέλη του Συλλόγου και 27€ για τα μη μέλη. Όποιος έρθει με δικό του μέσο το κόστος είναι 5€.Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί και ηλεκτρονικά στο ΙΒΑΝ: GR41 0172 1460 0051 4610 1408 127 ,

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

  • Την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 21:00 στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την πεζοπορική διαδρομή.
  • Παρακαλούμε να γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις συμμετοχής καιη εξόφληση αυστηρά μέχρι την Πέμπτη 18Ιουνίου. Όποιος δεν έχει εξοφλήσει έως την Πέμπτη θα μπαίνει αυτομάτως στην αναμονή. Για να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός. Για ακυρώσεις που θα γίνουν μετά την Πέμπτη δε θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων διότι θα έχουν κλειστεί τα πούλμαν.
  • Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5 και στα τηλέφωνα 2130477359, 6982983007, 6948522375, 6973632190 (Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 20:00).
  • Η ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στα τμήματα του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Πετρούπολης:
  • https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLNNiYJZi0Yig29a1fcrgmwwocbZlRUSndkJRgcgQ45wvlg/viewform?usp=dialog
  • Για τα Μανίκια: Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Μανικίων είναι και το φαράγγι, το οποίο διασχίζεται από τον Μανικιάτη ποταμό. Τα νερά από την πηγή της Ατσιτούς τροφοδοτούν τον ποταμό σχηματίζοντας στην περιοχή των Σκαπέτων έναν καταρράκτη. Στη συνέχεια ο Μανικιάτης ενώνεται με τον Μακρυχωριάτη ποταμό και περνώντας από ένα φαράγγι συνεχίζει με λιγότερη ορμή προς το Στόμιο Οξύλιθου όπου και εκβάλλει.

Σχολιάστε