Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην Κνημίδα στο μονοπάτι των Σπηλαίων.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην Κνημίδα στο μονοπάτι των Σπηλαίων.  

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

 • Συνάντηση στις 6:45 και αναχώρηση από την πλατεία Ηρώ στις 7:00.
 • Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές  μία μικρή και μία μεγάλη διαδρομήκαι οι δύο θα ξεκινήσουν μαζί από το ίδιο σημείο, από τα Καμένα Βούρλα.
 • Η μικρή διαδρομή θα φτάσει μέχρι την πρώτη Σπηλιά και επιστροφή στο χωριό. Η διαδρομή είναι σε δρόμο και σε μονοπάτι. Γενικά η διαδρομή έχει +320μ.. Υψομετρ. Διαφ. Η διάρκεια είναι 1 ½  με 2 ώρες και η απόσταση 5,5χιλ. η διαδρομή φτάνει στα 350μέτρα υψόμετρο.
 • Η μεγάλη διαδρομή πηγαίνει μαζί με την μικρή διαδρομή θα συνεχίσει όμως μέχρι την μεγάλη Σπηλιά  έχει επιπλέον 2,5 χιλ.  και συνολική διάρκεια 4 με 5 ώρες με +590μ. υψομετρικές διαφορές  συνολική απόσταση 8,5χιλ.
 • Οι δύο διαδρομές ξεκινάνε μαζί, το 1ο χιλιόμετρο είναι σε δρόμο είναι το εύκολο μέρος της διαδρομής όμως από την στιγμή που θα μπούμε στο μονοπάτι γίνεται απαιτητική, Θεωρείτε μέτριας δυσκολίας, έχει κόντρα ανηφόρα από την αρχή συνεχόμενα. Το μονοπάτι παιρνάει συνεχώς διπλά από σπηλιές μέχρι να φτάσουμε στην μεγαλύτερη όπου τελειώνει η μεγάλη διαδρομή και ξεκινάει η επιστροφή της. Γενικά η διαδρομή είναι μέσα σε πυκνή βλάστηση και ένα μεγάλο μέρος είναι με σκαλάκια.  
 • Για να είμαστε σε θέση να ακολουθήσουμε  την μεγάλη διαδρομή καλό είναι να έχουμε τον απαραίτητο  βασικό τουλάχιστον  Ορειβατικό  εξοπλισμό, που αποτελείται από: Ορειβατικό αδιάβροχο παπούτσι, Μπατόν,  σακίδιο.
 • Στα Καμένα Βούρλα   θα υπάρχει χρόνος για καφέ και φαγητό, ακόμα όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει το δικό του φαγητό μαζί.
 • Αναχώρηση  στις 17:00 για Πετρούπολη.
 • Το κόστος για τη μεταφορά είναι 18€ για τα μέλη του Συλλόγου και 20€ για τα μη μέλη. Όποιος έρθει με δικό του μέσο το κόστος είναι 5€. 
 • Την Τρίτη 7  Μαρτίου  στις 21:00 στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την πεζοπορική διαδρομή.
 • Παρακαλούσαμε να γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις συμμετοχής και η εξόφληση αυστηρά μέχρι την Παρασκευή  10 Μαρτίου. Όποιος δεν έχει εξοφλήσει έως την Παρασκευή θα μπαίνει αυτομάτως στην αναμονή. Για να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός. Για ακυρώσεις που θα γίνουν μετά την Παρασκευή δε θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων διότι θα έχουν κλειστεί τα πούλμαν.
 • Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5 και στα τηλέφωνα 6948522375, (Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 – 20:00). Πληροφορίες για την Πεζοπορία στο τηλ.: 6973632190.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s