Καλοκαιρινά Αναρριχητικά Νέα 2019

Καλοκαιρινά Αναρριχητικά Νέα 2019

 Ιούνιος

Αναρριχητική συνάντηση στο πεδίο Καμπιά της Εύβοιας

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30  Ιουνίου στο αναρριχητικό πεδίο Καμπιά στην Εύβοια πραγματοποιήθηκε αναρριχητική συνάντηση όπου συμμετείχαν τα μέλη του Συλλόγου Κυριαζής Χρύσανθος και Φελέσκουρας Τάσος και οι αθλητές του Συλλόγου Κυριαζής Ευθύμης και Φελέσκουρας Αλέξης. Την 1η μέρα το Σάββατο ο Ευθύμης και ο Αλέξης έκαναν μία διαδρομή 6a  την «Εύξεινος  Πόντος»  και οι μεγάλοι του συλλόγου την «Solaria» 4c. Την επόμενη μέρα Κυριακή Ο Κυριαζής Ευθύμης και ο Χρύσανθος έκαναν μία 6a την «Γαληνός». Η Αναρριχητική συνάντηση είχε μεγάλη επιτυχία αφού συμμετείχαν συνολικά πάνω από 100 αναρριχητές.. Δεν ήταν μόνο η αναρρίχηση στο πεδίο αλλά και η διαμονή στο καταφύγιο στη Δίρφυ όπου τα μέλη του ΕΟΣ Χαλκίδας και του ΣΕΟ Αθηνών προετοίμασαν μια σειρά από παρουσιάσεις σχετικά με το Πεδίο και την Ιστορία του αλλά και γενικότερα με τα αναρριχητικά πεδία της Εύβοιας. Γενικότερα για τα μέλη και τους αθλητές του Συλλόγου ήταν μία καλή εμπειρία.

Ιούλιος  

Τον Ιούλιο βρήκαμε ευκαιρία και επισκεφτήκαμε δύο φορές απογευματινές ώρες το πεδίο για αναρρίχηση στην Πετρούπολη. Την  Πέμπτη  στις 18 Ιουλίου και την Τετάρτη στις 24 Ιουλίου μετά τις πρωινές δουλειές λίγη αναρρίχηση ήταν ότι χρειαζόταν για λίγη χαλάρωση από την καθημερινότητα, πραγματικά το πεδίο είναι πολύ κοντά και μπορεί να υπηρετήσει αυτό το σκοπό. 

Το Πεδίο

Το πεδίο θα ονομαστεί Κουτσομαράκη μέχρι τώρα έχει 6 διαδρομές επικεφαλής και μία top rope. Στις  16 Μαΐου έγινε με μία πολύ καλή προσπάθεια από μέλη του Συλλόγου και γονείς αθλητών να  καθαριστεί το  μονοπάτι  μέχρι το πεδίο.  Έγινε μία πρώτη σηματοδότηση και καθαρίστηκαν οι διαδρομές στο πεδίο από χόρτα και σαθρά κομμάτια. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια για να αξιοποιηθεί το επόμενο διάστημα όσο γίνεται καλύτερα το πεδίο  από τους φίλους τα μέλη αλλά κυρίως από τους αθλητές του Συλλόγου.  Συμμετείχαν Φελέσκουρας Τάσος, Αθανασάκης Γιάννης, Μακαρίτης Γιώργος, Κουκουβίνης Χρήστος, Σίμου Βίκυ, Ρόζας Αντώνης, Κυριαζής Χρύσανθος, Παναγιωτόπουλος Μιχάλης και Δημήτρης. Το επόμενο διάστημα θα ονοματίσουμε τις διαδρομές και θα βγει και ο βαθμός δυσκολίας μαζί με επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες (όπως  τα μέτρα, πόσα σετάκια χρειάζεται κάποιος σε κάθε διαδρομή, ποιοι τις έφτιαξαν κ.α.)

Αύγουστος

Την Τρίτη στις 6 Αυγούστου αναρρίχηση βράχου στο αναρριχητικό πεδίο του Ζαλόγγου. Τα μέλη του Συλλόγου Κυριαζής Χρύσανθος και Φελέσκουρας Τάσος και οι αθλητές του Συλλόγου Κυριαζής Ευθύμης και Γιώργος,  Φελέσκουρας Αλέξης και έκτακτη συμμετοχή από Θεσσαλονίκη ο Δημοσθένης Νάτσος που δοκίμασε για πρώτη φορά αναρρίχηση. Ο Κυριαζής Χρύσανθος, Φελέσκουρας Τάσος και Αλέξης μπήκαν στην διαδρομή «Πρώτη στο Χορό» 30μ. 5b και ο Κυριαζής Ευθύμης και ο Γιώργος στην «Τελευταία» 5b+ 30μ. ο Δημοσθένης  top rope την «Πρώτη στο Χορό» ενώ ο Αλέξης μπήκε και στην διαδρομή  «Τελευταία».

Μέσα στον Αύγουστο (13/8/2019) και ο Πάκος Ηρακλής έκανε Αναρριχητικές Διαδρομές στα Μετέωρα : «Καμπάνα» 4 σχοινιές πάνω από 100 μέτρα.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Καλοκαιρινά Αναρριχητικά Νέα 2019

  1. Παράθεμα: Ποικίλο Όρος | Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s