Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στον Ολίγυρτο ανάβαση στην κορυφή Σκίπιζα στα 1935μ.  

Ανακοίνωση

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στον Ολίγυρτο ανάβαση στην κορυφή Σκίπιζα στα 1.935μ.  

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:  Ε

  • Συνάντηση στις 6:30 και αναχώρηση από την πλατεία Ηρώ στις 6:45.
  • Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές  μία μικρή και μία μεγάλη διαδρομήκαι οι δύο θα ξεκινήσουν μαζί από το ίδιο σημείο, από το διάσελο Κανδήλας στα 1250μ. υψόμετρο, προς το χωριό Λαύκα στα 750μ. υψόμετρο.
  • Η μικρή διαδρομή είναι εύκολη σε δασικό δρόμο, διάρκειας 2ώρων, απόσταση 9χιλ. θα πραγματοποιηθεί μέσα σε Δάσος με έλατα. Η Υψομετρική διαφορά στα πρώτα 500μ είναι +100μ. μόνο, και στην συνέχεια -500μ. δηλαδή θα είναι κατηφορική (μικρή κλίση)  μέχρι το χωριό Λαύκα.
  • Η μεγάλη διαδρομή ξεκινάει από το ίδιο σημείο από το διάσελο Κανδήλας στα 1250μ. και θα ξεκινήσει ανάβαση προς την κορυφή Σκίπιζα στα 1935μ.  (σε 2 ½ ώρες με  Υ.Δ. +685μ. και απόσταση 3,2χιλ μέχρι την κορυφή. Στην συνέχεια κατάβαση 7,5χιλ. σε 2ώρες Υ.Δ. -1200μ. Συνολική διάρκεια 4 με 5 ώρες απόσταση 10,7χιλ. 
  • Για να είμαστε σε θέση να ακολουθήσουμε  την μεγάλη διαδρομή καλό είναι να έχουμε τον απαραίτητο  βασικό τουλάχιστον  Ορειβατικό  εξοπλισμό, που αποτελείται από: Ορειβατικό αδιάβροχο παπούτσι και γκέτες για το χιόνι, Μπατόν,  σακίδιο, σκούφο, γάντια δεύτερο ζευγάρι κάλτσες και νερό.Στον Ολίγυρτο αυτές τις μέρες έχει χιονίσει ενδεχόμενος στις 10 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιήσουμε την ανάβαση και οι δύο διαδρομές θα συναντήσουν χιόνι. Η μικρή διαδρομή σίγουρα λιγότερο όμως θα πρέπει να υπάρχει προετοιμασία για περπάτημα στο χιόνι. Για την μεγάλη διαδρομή ανάλογα την κατάσταση του χιονιού θα εκτιμήσουμε πως θα πραγματοποιηθεί η ανάβαση στην κορυφή πιθανό να μην είναι δυνατή η προσέγγιση της κορυφής χωρίς ορειβατικό εξοπλισμό (π.χ. πιολέ, κραμπόν). Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ανάβαση με χιόνι στην κορυφή, πιθανό να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για φαγητό.
  • Για φαγητό θα πάμε σε ταβέρνες δίπλα στην λίμνη Στυμφαλία.
  • Αναχώρηση  στις 17:00 για Πετρούπολη.
  • Το κόστος για τη μεταφορά είναι 20€ για τα μέλη του Συλλόγου και 22€ για τα μη μέλη. Όποιος έρθει με δικό του μέσο το κόστος είναι 5€. 
  • Η πληρωμή για την μεταφορά μπορεί να καταβληθεί και στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου στην Τράπεζα Πειραιώς  ΙΒΑΝ: GR41 0172 1460 0051 4610 1408 127
  • Ενημέρωση για την Πεζοπορική διαδρομή και το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στην 21:00 στον Σύλλογο Μ. Μπότσαρη 5.
  • Παρακαλούσαμε να γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις συμμετοχής και η εξόφληση αυστηρά μέχρι την Πέμπτη  7 Δεκεμβρίου. Όποιος δεν έχει εξοφλήσει έως την Παρασκευή θα μπαίνει αυτομάτως στην αναμονή. Για να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός. Για ακυρώσεις που θα γίνουν μετά την Παρασκευή δε θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων διότι θα έχουν κλειστεί τα πούλμαν.
  • Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5 και στα τηλέφωνα 6948522375, (Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 20:00).
  • Πληροφορίες για την Πεζοπορία στο τηλ.: 6973632190.
  • Η ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στις πεζοπορικές εκδρομές του Π. Ο. Σ. Πετρούπολης : http://bit.ly/465Z4Qk

Χωριό Λαύκα τέλος μικρής διαδρομής στην πηγή.

Λίμνη Στυμφαλία

Σχολιάστε