Ενημερωτικό για την εκδρομή στα Ελληνόφωνα χωριά της κάτω Ιταλίας.

Travel time    ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 05, ΤΚ 185 31 ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΤΗΛ: 211 4113190 –  211 4113191 E mail: info@travel-time.gr www.travel-time.gr  
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ   ΕΚΔΡΟΜΗΣ  

Αγαπητοί ταξιδιώτες,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που επιλέξατε το ταξιδιωτικό μας γραφείο, για την πραγματοποίηση της εκδρομής σας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το ταξίδι σας.

ΛΕΤΣΕ

Μην αφήσετε τον χαρακτηρισμό που συχνά αποδίδεται στο Λέτσε ως «Φλωρεντία του νότου» να σας παραπλανήσει. Μπορεί να πρόκειται όντως για πόλη τόσο μοναδική και πλούσια σε αρχιτεκτονικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς όσο η πρωτεύουσα της Τοσκάνης, αλλά σε αντίθεση με τον αναγεννησιακό χαρακτήρα της Φλωρεντίας, το Λέτσε είναι ένα ατόφιο μπαρόκ διαμάντι που όμοιό του δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ιταλία.

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 
 ΗμερομηνίαΤόποςΏρα συνάντησης (τοπική)Σημείο συνάντησης
02/01/2023 Πετρούπολη 11:45Πλατεία Ηρώ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Για την ασφάλεια των αποσκευών σας συνιστούμε να είναι κλειδωμένες κατά την  παράδοση τους. Το τουριστικό γραφείο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για κλοπή ή διάρρηξη αποσκευών .Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ότι κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για τα ταξιδιωτικά έγγραφα του. Ταξιδεύετε με ταυτότητα ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ με ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ η με εν ισχύ διαβατήριο. Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας και την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθενείας  (ΕΚΑΑ) για ιατροφαρμακευτική κάλυψη η οποία χορηγείτε ατελώς από τον ασφαλιστικό σας φορέα!Γνωρίζω και αποδέχομαι ότι σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, καιρικών συνθηκών, απεργιών, τρομοκρατικών ενεργειών, στρατιωτικών, πολιτικών ή υγειονομικών απαγορεύσεων, καθυστερήσεων  και άλλων έκτακτων καταστάσεων, η Εταιρία  δεν έχει καμία οικονομική ή οργανωτική ευθύνη εκτός παροχής βοήθειας.Μια μικρή χειραποσκευή για τις διανυκτερεύσεις στο καράβι με τα απαραίτητα Όλες οι πόλεις έχουν διαφορά 1 ώρα πίσω από την Ελλάδα. πχ. Όταν στην Ελλάδα είναι 12.00 στην Ιταλία είναι 11.00. 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Για να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την Ελλάδα Διεθνές Πρόθεμα Ιταλίας           : 0039  
Κωδικός της Ελλάδος                   : 0030
Κωδικός πόλεως             : π.χ. Αθήνα 210 ή κινητό 69…
Αριθμός Συνδρομητή                  : …………….
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ   
ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:Κος ΚΑΝΙΣΤΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6944322107  
ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:Κος ΚΑΣΤΕΛΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ 6974021320
Ο κάθενας θα έχει συγκεκριμένη θέση στο πούλμαν (θα υπάρχει πλάνου με τις θέσεις κατα την είσοδο την Δευτέρα 2/1/2022) Κατα την διαρκεια τις εκδρομής θα γίνουν αλλάγές, όσοι είναι στις πίσω θέσεις θα πάνε και στις μπροστινές. (γενικα δεν θα είναι ίδιοι στις μπροστινες θέσεις θα γίνονται αλλαγές κάθε μέρα). Οι αποστάσεις από το Λέτσε δεν θα είναι μακρινές που σημαίνει ότι δεν θα είμαστε πολλές ώρες μέσα στο πούλμαν.
          ΠΛΟΙΑ   
ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΏρα αναχώρησης (τοπική)Ώρα Άφιξης (τοπική)
02/01/2023ΑΝΕΚ –SUPERFAST (SUPERFAST I)ΠΑΤΡΑ-ΜΠΑΡΙ  17:3009:00 (03/01/2023)
06/01/2023ΑΝΕΚ –SUPERFAST (SUPERFAST II)ΜΠΑΡΙ – ΠΑΤΡΑ19:3013:00 (07/01/2023)
                               ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΑΣ 
ΠΟΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΛΕΤΣΕBEST WESTERN PLUS LEONE DΙ MESSAPIA 4*CAVALLINO 32, LECCE 00390832613102
Γενικά τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται μετά τις 15.00 και παραδίδονται πριν τις 11.00π.μ. ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης ή αναχώρησης των εκδρομέων στις αναφερόμενες επί του προγράμματος πόλεις.Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη επιπλέον πτυσσόμενου κρεβατιού το οποίο τοποθετείται κατά κύριο λόγο για την εξυπηρέτηση παιδιών ηλικίας ως 11 ετών. Συνεπώς το δωμάτιο δεν είναι το ίδιο ευρύχωρο με το δίκλινο.Τα μονόκλινα δωμάτια συνήθως είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα κανονικά δίκλινα δωμάτια. Επίσης τα οικογενειακά δωμάτια είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος δίκλινα με διπλό καναπέ (double sofa bed) για να βολεύονται μικρά παιδιά.Η αναχώρηση το πρωί από το ξενοδοχείο θα γίνετε περίπου 08:30-09:00 και η επιστροφή περίπου 16:00-18:00.
ΤΟΠΙΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΛΕΩΝ
ΛΕΤΣΕ2€ κατ΄ άτομο ανά διανυκτέρευση

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΑΤΕΡΑ – ΤΑΡΑΝΤΑ- ΛΕΤΣΕ – ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ– ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ– ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ– ΜΠΑΡΙ


1Η ΜΕΡΑ :  ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό την Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο για να πάμε στο Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2Η ΜΕΡΑ : ΜΠΑΡΙ  – ΜΑΤΕΡΑ – ΤΑΡΑΝΤΑ- ΛΕΤΣΕ

Άφιξη στο Μπάρι και επόμενος προορισμός  μας η Ματέρα, η «Καππαδοκία της Μεσογείου».  Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Εδώ υπάρχουν  υπόσκαφες εκκλησίες, αγιογραφίες στους βράχους, τις τρώγλες (τα λεγόμενα Σάσι), που από άγριες και υγρές σπηλιές, μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια. Συνεχίζουμε για τον Τάραντα, ο οποίος είναι κτισμένος σε μια μικρή νησίδα και χρησιμοποιεί για ενωτικό στοιχείο με την ξηρά τις δύο διώρυγες, δεξιά της λιμνοθάλασσας του Μάρε Πίκολο και αριστερά του Μάρε Γκράντε. Το βράδυ θα καταλήξουμε στο Λέτσε, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας. Έχει ονομαστεί «Αθήνα της Απουλίας» για την κλίση των κατοίκων της προς τις τέχνες, καθώς και «Φλωρεντία του Μπαρόκ», λόγω της αρχιτεκτονικής του 17ου και 18ου αιώνα και των περίτεχνων μνημείων της που οικοδομήθηκαν ή διακοσμήθηκαν την εποχή της ακμής του συγκεκριμένου ρυθμού. Το έμβλημα του Λέτσε απεικονίζει ένα δέντρο Βελανιδιά και ένα λύκο. Το δέντρο εκπροσωπεί τα δάση με βελανιδιές στην γη του Οτράντο μέχρι το 1700 ενώ ο λύκος είναι η σύνδεση με το ρωμαϊκό πολιτισμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΛΕΤΣΕ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ – ΛΕΤΣΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο .Πρώτη στάση η Στερνατία. Οι Έλληνες την κατοίκησαν από τότε πού σιγά-σιγά οι μεγάλες πόλεις διαλύονταν. Η παράδοση λέει ακόμα πώς επτά πόλεις μαζεύτηκαν στην Στερνατία και την έκαναν φρούριο για να προστατευτούν. Συνεχίζουμε για το χωριό Καλημέρα με τα γραφικά δρομάκια και σπίτια  όπου ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν τη διάλεκτο Γκρίγκο και είναι φημισμένοι για το φιλόξενο χαρακτήρα τους. Επίσκεψη στη Γκαλατίνα πατρίδα της Ταραντέλλας και στη Βασιλική της Αγίας Αικατερίνης της Αλεξανδρείας.  Επιστροφή στο Λέτσε και ελευθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : ΛΕΤΣΕ  – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΟΤΡΑΝΤΟ – ΛΕΤΣΕ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση γιά την πόλη που το  όνομα της φωνάζει Ελλάδα και σημαίνει καλή πόλη , η Καλλίπολη της Απουλιας. Ο μύθος λέει πώς κάποιος Σπαρτιάτης, με εντολή του μαντείου, βγήκε στην παραλία ζητώντας από τους Ταραντίνους πού κατείχαν το χώρο, να μείνει για ένα μερόνυχτο. Αφού του έδωσαν την άδεια, έμεινε, ώσπου ήρθαν κι άλλοι Έλληνες κι έφτιαξαν την πόλη. Αυτό ασφαλώς μιλάει για τον αποικισμό των Ταραντίνων, όταν ήταν πια κράτος μεγάλο στη Σαλεντίνικη αυτή ακτή. Το τείχος ανοικοδομήθηκε αρχικά γύρω στο 1500, ώστε να προστατέψει τον οικισμό από τις επιδρομές των πειρατών. Σε αυτό προστέθηκε αργότερα ο πύργος του Rivellino (16ος αι.).Ο βασιλικός καθεδρικός ναός της Αγίας Αγάθης. Ακολουθώντας τους λιθόστρωτους δρόμους που φιδογυρίζουν συνεχώς οδηγούν σε αυλές με «μυστικές» στοές, σκάλες, καμάρες και στενά ρωμαϊκά μπαλκόνια (τα λεγόμενα mignani), κάτω από τα επιβλητικά πέτρινα κτήρια, καταλήγει κανείς στην πολυσύχναστη οδό Duomo. Αναχώρηση για το Ότραντο την πόλη που αποβιβάστηκε ο Οθωμανικός  στόλος το 1480 προκειμένου να καταλάβουν όλη τη χερσόνησσο. Επίσκεψη στον καθεδρικό ναό με τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά. Ελεύθερος χρόνος .Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ : ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ– ΜΠΑΡΙ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  για το Αλμπερομπέλλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, που η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Τελικός μας προορισμός το Μπάρι. Επιβίβαση στο καράβι για να γυρίσουμε στην Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

6Η ΜΕΡΑ : ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή στην Αθήνα.

Η σειρά των ξεναγήσεων  μπορεί να αλλάξει  για καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα σε αυτό

Καλό Ταξίδι & Καλή Χρονιά!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s