Αίγυπτος – Πέμπτη 16 με Δευτέρα 20 Μαρτίου – το πρόγραμμα μετα την ενημέρωση της Παρασκευής (16/12/2022).

1η ημέρα  Πέμπτη 16/03  Αθήνα – Κάιρο

Πτήση 16:35  για το Kάιρο ή Αλ Καχίρα, την πόλη των 1000 μιναρέδων & πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Καιρου 18:30, έλεγχος διαβατηρίων, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια & διανυκτέρευση.

Τον ελεύθερο χρόνο μέχρι την διανυκτέρευση μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε κάνοντας Προαιρετικά μία 2ώρη κρουαζιέρα (40€) σε πλωτό εστιατόριο (ποταμόπλοιο) με φόντο το μαγευτικό νυχτερινό φωταγωγημένο Κάιρο, όπου θα απολαύσετε το δείπνο σας παρακολουθώντας ένα εντυπωσιακό φολκλορικό σόου και κάνοντας την πρώτη γνωριμία με το Κάιρο.

2η ημέρα  Παρασκευή 17/03   Χριστιανικό & Ισλαμικό Κάιρο – Μουσείο – Πυραμίδες – Σφίγγα – Ελ Καλίλι

Ολοήμερη ξενάγηση, θα δούμε το Αιγυπτιακό Μουσείο που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων της υφηλίου. Εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα από τα πλουσιότερα μουσεία από πλευράς εκθεμάτων καθώς φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα ευρήματα της φαραωνικής Αιγύπτου & μια σειρά ανεκτίμητων θησαυρών Αιγύπτιων βασιλιάδων. Χτίστηκε το 1900. Τον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα μ.Χ & παραμένει ένας από τους πλέον ιστορικούς τόπους προσκυνήματος, τις επιβλητικές Πυραμίδες, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, το κολοσσιαίο άγαλμα της Σφίγγας με σώμα λιονταριού & το πρόσωπο του Φαραώ Χεφρίνου, Γεύμα σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε με το μεγάλο τζαμί στην είσοδο του πολύβουου, γεμάτο χρώματα παζαριού Χαλ Ελ Καλίλι, γνωστό για τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα Σάββατο 18/03 Κάιρο – Aγία Αικατερίνη

Πρωινό, αναχώρηση για την χερσόνησο του Σινά,  το σημείο συναντήσεως 2 Ηπείρων & διαχωριστική γραμμή 2 θαλασσών, είναι η πύλη μεταξύ της Αφρικής  & Ασίας & γέφυρα μεταξύ Μεσογείου & Ερυθράς θάλασσας από τα σπουδαιότερα σταυροδρόμια του Κόσμου. Το μέρος είναι γεμάτο άγονα & βραχώδη όρη, ακατάλληλο για καλλιέργεια με λίγες βροχές, πολύ ζέστη την  μέρα & υπερβολικό κρύο την νύχτα. Εδώ θα επισκεφτούμε την Ιερά αυτόνομο Βασιλική & Αυτοκρατορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Θεοβάδιστου Όρους Σινά. Είναι ένα Ελληνορθόδοξο Χριστιανικό Μοναστικό κέντρο, με αδιάκοπη πνευματική ζωή 17 αιώνων. Βρίσκεται ακριβώς στον τόπο, όπου ο Μωυσής είδε το όραμα της Αγίας Βάτου, στους πρόποδες του Όρους Σινά, στην κορυφή του οποίου ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις 10 εντολές. Η ασκητική ζωή στο κέντρο της ερήμου της χερσονήσου του Σινά αρχίζει από το τέλος του 3ου αιώνα. Στην Μονή ασκήτεψαν και άγιασαν -όλους αυτούς τους αιώνες- περισσότεροι από 170 επιφανείς Σιναίτες Άγιοι. Η Μονή περιβάλλεται από τείχος κτισμένο επί Ιουστινιανού για να προστατεύει τους μοναχούς. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σύμφωνα με μαρτυρίες είναι η παλαιότερη Μονή στον ΚΟΣΜΟ, η βιβλιοθήκη της έχει την 2η μεγαλύτερη συλλογή εγγράφων μετά του Βατικανού & κάποιες χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διαν/ση.

Ανάβαση στο ΌΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ (υψόμετρο 2.285μ.) που γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένα οδοιπορικό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη σας. Αναχώρηση στις 01:30 ανάβαση 2 με 2 ½ ώρες άφιξη στην κορυφή στις 04:00 και κατάβαση γύρω στις 2 ώρες  

4η ημέρα Κυριακή  19/03  Αγία Αικατερίνη – Κάιρο

Πρωινό, επίσκεψη – προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης & αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Κάιρο. Η διαδρομή μας μοναδική μέσα από έρημο, πετρελαιοπηγές & υπογείως από την Διώρυγα του Σουέζ θα μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Άφιξη στο Κάιρο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

5η Ημέρα  Δευτέρα 20/03  Κάιρο – Αθήνα 

Πρωινό, Αναχώρηση νωρίς το πρωί για ολοήμερη επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια (50€)  επίσκεψη στο Ελληνόρθοδοξο Πατριαρχείο, το σπίτι του Καβάφη, την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το φρούριο Καιτ Μπέυ χτισμένο στο σημείο που βρισκόταν παλιά ο Φάρος της Αλεξάνδρειας . Στην εκδρομή στην Αλεξάνδρεια περιλαμβάνει με 50€, Ελληνόφωνος ξεναγός είσοδος κ΄ γεύμα .Επιστροφή και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καίρου – πτήση 19:30 για την επιστροφή μας στην Αθήνα, άφιξη 21:40.

 Ξενοδοχείο 5*τιμή ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινοΕπιβάρυνση Μονόκλινου

Grand Nile Tower 5*– Κάιρο 16 και 17 Μαρτίου Στις 18 Μαρτίου ξενοδοχείο 4* (Morgen Land Hotel) Αγία Αικατερίνη Στις 19 Μαρτίου διανυχτέρευση στο Holiday inn 5* – Κάιρο.
800€ μέλη και 810€ μη μέλη+200€

Περιλαμβάνει :

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο – Αθήνα με Aegean Air.
 • Φόρους Αεροδρομίων.
 • Μια χειραποσκευή 8 κιλών και μια παραδοτέα αποσκευή 20 κιλών ανά άτομο
 • Όλες τις μεταφορές βάση προγράμματος με πολυτελή οχήματα.
 • Ξενάγηση στο Κάιρο με Ελληνόφωνο ξεναγό & γεύμα σε πολυτελές εστιατόριο.
 • Εισιτήρια Αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, βάση προγράμματος.
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στο Κάιρο με μπουφέ πρωινό σε κεντρικά ξενοδοχεία 5*
 • Μία διανυκτέρευση στην Αγία Αικατερίνη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* (Morgen Land Hotel) με πρωινό & δείπνο.
 • Τοπικούς  Αντιπροσώπους.
 • Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο
 • Ασφάλεια  Αστικής Ευθύνης
 • Ταξιδιωτική Ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών, covid-19 (έως 70 ετών)

Δεν περιλαμβάνει :

 • Φιλοδωρήματα 25 € ανά άτομο & προαιρετικά (Πληρωτέα τοπικά)
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Σημαντικό θα χρειαστεί Διαβατήριο

Η Πληρωμή θα πραγματοποιηθεί σε 6 δόσεις για καλύτερη διευκόλυνση.

1η  μέχρι Πέμπτη μέχρι 10/11/2022     –  50€ για να κλείσουμε τα αεροπορικά εισιτήρια

2η  μέχρι Παρασκευή 3/12/2022  – 200€

3η μέχρι  Τετάρτη 4/1/2023 – 100€

4η μέχρι Παρασκευή 3/2/2023 – 200€

5η μέχρι Δευτέρα 6/3/2023  – εξόφληση.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Τράπεζα Πειραιώς

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5146101408127

ΙΒΑΝ: GR41 0172 1460 0051 4610 1408 127

SWIFT BIC: PIRGRAA

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s