Εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Πετρούπολης.

10 χρόνια Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του.

Στην εκδήλωση έγινε μία ιστορική αναδρομή του συλλόγου μαζί με οπτικό υλικό από το αρχείο, ήρθαν στην μνήμη μας στιγμές από την ορειβατική δράση του συλλόγου. Παρουσιάσαμε μερικά στατιστικά στοιχεία για τις αναβάσεις και πεζοπορίες που είχε μία αξία να αναφέρουμε. Αυτά τα 10 χρόνια πραγματοποιήσαμε συνολικά 118 αναβάσεις, πεζοπορίες, διασχίσεις, περπατήσαμε 1.220 χιλιόμετρα σε 510 ώρες, έχουμε ανέβει σε 25 κορυφές πάνω από τα 2.000μ. και  δύο κορυφές πάνω από τα 4.000μ.  

Βραβεύτηκαν όσοι ήταν στην εκδήλωση που ανέβηκαν στις κορυφές πάνω από 2.000μ. Όσοι  δεν κατάφεραν να παραβρεθούν μπορούν να περάσουν από το Σύλλογο να πάρουν τα αναμνηστικά διπλώματα τους. Θα πάρουν αναμνηστικά όλοι όσοι έχουν ανέβει έστω και σε μία κορυφή και όσοι έφτασαν στην τελευταία στον Χελμό στο καταφύγιο που ήταν 2100μ.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε το πρώτο μέλος του Συλλόγου που ανέβηκε στις Άλπεις, σε δύο κορυφές Punta Giordani στα 4.046μ. και στην κορυφή Grant Paradiso 4.061μ. ο Καζούρης Βαγγέλης.

Η σημαία που ανέβηκε στις κορυφές πάνω από τα 2000μ. για τα 10 χρόνια του Συλλόγου δόθηκε τιμητικά στο Καλτσής Δημήτρη γιατί συμμετείχε στις περισσότερες αναβάσεις στις κορυφές.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ήταν σχεδόν σε όλες τις αναβάσεις ήταν ο Κυριαζής Χρύσανθος, Λιβιεράτου Μαρία, Φελέσκουρας Τάσος.

Βραβεύτηκε η αγωνιστική ομάδα του Συλλόγου που κατάκτησε το Κύπελλο Ελλάδος «Αθ. Λευκαδίτης» στην Αγωνιστική Αναρρίχηση το 2018 και 2019. Η αναρριχητική πίστα του Συλλόγου άνοιξε τον Μάιο του 2014, συγκροτήσαμε αγωνιστική ομάδα που κατεβήκαμε σε επίσημους αγώνες της Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.Α.) αναρρίχησης από το 2016. Στην πρώτη μας εμφάνιση πήραμε την 7η θέση στο Πανελλήνιο και στο Κύπελλο Ελλάδος την 11η θέση το 2017 πήραμε την 8η θέση στο Πανελλήνιο και την 3η θέση στο Κύπελλο Ελλάδος. Το 2018 την 5η θέση στο Πανελλήνιο και την 1η θέση στο Κύπελλο Ελλάδος. Το 2019 στο Πανελλήνιο την 2η θέση και την 1η στο Κύπελλο. Το 2020 στην 5η θέση στο Πανελλήνιο το Κύπελλο Ελλάδος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω πανδημίας. Το 2021  στο Πανελλήνιο στην 8η θέση και στο Κύπελλο στην 5η θέση και το 2022 στο Πανελλήνιο 8η θέση και 6η στο Κύπελλο Ελλάδος. Η αγωνιστική μας ομάδα έχει κατακτήσει αυτά τα 7 χρόνια παρουσίας σε επίσημους αγώνες 23 Χρυσά, 37 Ασημένια, 34 Χάλκινα, σε Βαλκανικούς 1 Χρυσά, 3 Ασημένια, 3 Χάλκινα σε Περιφερικούς και διασυλλογικούς αγώνες 8 Χρυσά, 4 ασημένια  και 8 χάλκινα Συνολικά 121 μετάλλια (32 Χρυσά, 44 Ασημένια, 45 Χάλκινα). Έχουμε αθλητές που βραβεύονται κάθε χρόνο σταθερά για την αγωνιστική τους παρουσία, με συμμετοχές στην Εθνική ο Πάκος Ηρακλής και ο Αθανασάκης Μάνος. Στην Αναρρίχηση βράχου ο Πάκος Ηρακλής είναι ο πρώτος αθλητής του Συλλόγου μας που έχει πραγματοποιήσει 7b.  Η διαδρομή ήταν η «Απόδραση» στο αναρριχητικό πεδίο Πλάτωσι στην Πάρνηθα και με σχοινοσυντροφιά το  Δανιήλ Χρήστο.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και επίσημα το νέο σήμα του Συλλόγου σε σημαίας. Το νέο σήμα του Συλλόγου είναι δημιουργία του Κουκουβίνη Χρήστου Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε, και για όλα τα Αναμνηστικά και Αφίσες του Συλλόγου που έχει δημιουργήσει. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που συμμετέίχαν όλα αυτά τα χρόνια στις πεζοπορίες στις αναβάσεις στα βουνά, η ιστορία του Συλλόγου γράφεται από τα μέλη του. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας τιμήσανε με την παρουσία τους στην εκδήλωση μας την Τετάρτη 30/11/2022. Ο στόχος για τις 10 κορυφές αποδείχτηκε εύκολος παρά το μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε για να ολοκληρώσουμε αυτήν την προσπάθεια, γιατί ξεπεράσαμε κατά πολύ τον αριθμό των κορυφών. Η προσπάθεια ήταν συλλογική γι΄ αυτό τα καταφέραμε. Δεσμευτήκαμε όλοι για μεγαλύτερες προκλήσεις στα 15  χρόνια και στα 20 χρόνια του Συλλόγου.

Για τα 10 χρόνια του Συλλόγου βγάλαμε αναμνηστικά του Συλλόγου κούπες (5€) και καπελάκια (4€) 

Αναμνηστικά

Σε λίγες μέρες θα βγει και το ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2023

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s