Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης στα Ελληνόφωνα χωριά της κάτω Ιταλίας.

Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2-7/1/2023

Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης στα

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2-7/1/2023

ΜΑΤΕΡΑ – ΤΑΡΑΝΤΑ- ΛΕΤΣΕ – ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ– ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ–

ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ– ΜΠΑΡΙ

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

1η Μέρα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 :  ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ (210χιλ.) – ΕΝ ΠΛΩ

Αναχώρηση από Πετρούπολη  με προορισμό την Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο για να πάμε στο Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Μέρα Τρίτη 3 Ιανουαρίου: ΜΠΑΡΙ  – (66χιλ.) ΜΑΤΕΡΑ – (73χιλ.) ΤΑΡΑΝΤΑ- (107χιλ.)ΛΕΤΣΕ (246χιλ.)

Άφιξη στο Μπάρι και επόμενος προορισμός  μας η Ματέρα, η «Καππαδοκία της Μεσογείου».  Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Εδώ υπάρχουν  υπόσκαφες εκκλησίες, αγιογραφίες στους βράχους, τις τρώγλες (τα λεγόμενα Σάσι), που από άγριες και υγρές σπηλιές, μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια. Συνεχίζουμε για τον Τάραντα, ο οποίος είναι κτισμένος σε μια μικρή νησίδα και χρησιμοποιεί για ενωτικό στοιχείο με την ξηρά τις δύο διώρυγες, δεξιά της λιμνοθάλασσας του Μάρε Πίκολο και αριστερά του Μάρε Γκράντε. Το βράδυ θα καταλήξουμε στο Λέτσε, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας. Έχει ονομαστεί «Αθήνα της Απουλίας» για την κλίση των κατοίκων της προς τις τέχνες, καθώς και «Φλωρεντία του Μπαρόκ», λόγω της αρχιτεκτονικής του 17ου και 18ου αιώνα και των περίτεχνων μνημείων της που οικοδομήθηκαν ή διακοσμήθηκαν την εποχή της ακμής του συγκεκριμένου ρυθμού. Το έμβλημα του Λέτσε απεικονίζει ένα δέντρο Βελανιδιά και ένα λύκο. Το δέντρο εκπροσωπεί τα δάση με βελανιδιές στην γη του Οτράντο μέχρι το 1700 ενώ ο λύκος είναι η σύνδεση με το ρωμαϊκό πολιτισμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου: ΛΕΤΣΕ – (16χιλ.)ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – (8χιλ.)ΚΑΛΗΜΕΡΑ – (17χιλ.)ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ – ΛΕΤΣΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο .Πρώτη στάση η Στερνατία. Οι Έλληνες την κατοίκησαν από τότε πού σιγά-σιγά οι μεγάλες πόλεις διαλύονταν. Η παράδοση λέει ακόμα πώς επτά πόλεις μαζεύτηκαν στην Στερνατία και την έκαναν φρούριο για να προστατευτούν. Συνεχίζουμε για το χωριό Καλημέρα με τα γραφικά δρομάκια και σπίτια  όπου ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν τη διάλεκτο Γκρίγκο και είναι φημισμένοι για το φιλόξενο χαρακτήρα τους. Επίσκεψη στη Γκαλατίνα πατρίδα της Ταραντέλλας και στη Βασιλική της Αγίας Αικατερίνης της Αλεξανδρείας.  Επιστροφή στο Λέτσε και ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου: ΛΕΤΣΕ  – (39χιλ.)ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – (69χιλ.)ΟΤΡΑΝΤΟ – ΛΕΤΣΕ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση γιά την πόλη που το  όνομα της φωνάζει Ελλάδα και σημαίνει καλή πόλη , η Καλλίπολη της Απουλιας. Ο μύθος λέει πώς κάποιος Σπαρτιάτης, με εντολή του μαντείου, βγήκε στην παραλία ζητώντας από τους Ταραντίνους πού κατείχαν το χώρο, να μείνει για ένα μερόνυχτο. Αφού του έδωσαν την άδεια, έμεινε, ώσπου ήρθαν κι άλλοι Έλληνες κι έφτιαξαν την πόλη. Αυτό ασφαλώς μιλάει για τον αποικισμό των Ταραντίνων, όταν ήταν πια κράτος μεγάλο στη Σαλεντίνικη αυτή ακτή. Το τείχος ανοικοδομήθηκε αρχικά γύρω στο 1500, ώστε να προστατέψει τον οικισμό από τις επιδρομές των πειρατών. Σε αυτό προστέθηκε αργότερα ο πύργος του Rivellino (16ος αι.).
Ο βασιλικός καθεδρικός ναός της Αγίας Αγάθης. Ακολουθώντας τους λιθόστρωτους δρόμους που φιδογυρίζουν συνεχώς οδηγούν σε αυλές με «μυστικές» στοές, σκάλες, καμάρες και στενά ρωμαϊκά μπαλκόνια (τα λεγόμενα mignani), κάτω από τα επιβλητικά πέτρινα κτήρια, καταλήγει κανείς στην πολυσύχναστη οδό Duomo. Αναχώρηση για το Ότραντο την πόλη που αποβιβάστηκε ο Οθωμανικός  στόλος το 1480 προκειμένου να καταλάβουν όλη τη χερσόνησο. Επίσκεψη στον καθεδρικό ναό με τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά. Ελεύθερος χρόνος .Επιστροφή στο ξενοδοχείο,  Διανυκτέρευση.

5η Μέρα  Παρασκευή 6 Ιανουαρίου: ΛΕΤΣΕ – (114χιλ.)ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – (55χιλ.)ΜΠΑΡΙ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  για το Αλμπερομπέλλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, που η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Τελικός μας προορισμός το Μπάρι. Επιβίβαση στο καράβι για να γυρίσουμε στην Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η Μέρα Σάββατο 7 Ιανουαρίου: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή στην Πετρούπολη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠΑΤΡΑ – ΜΠΑΡΙ & ΜΠΑΡΙ – ΠΑΤΡΑ
  • Ένα (01) τουριστικό λεωφορείο τα όποιο διαθέτει  όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κάθολη την διάρκεια της εκδρομής για τις εκδρομές/ξεναγήσεις/περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα σας
  • Τρεις (03) διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο  4* στο Λέτσε
  • 4κλινη καμπίνα
  • Πρωινό  μπουφέ καθημερινά.
  • Τοπικός  Ελληνόφωνος  ξεναγός. Αρχηγός – ξεναγός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
  • Διόδια, Φ.Π.Α,Check point, Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, Αχθοφορικά, ποτά, Τοπικοί δημοτικοί φόροι.

Θα ανακοινωθεί άμεσα συνάντηση για  ενημέρωση για την  εκδρομή στην Ιταλία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ) Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ 6 ΜΗΝΩΝ

Φόρμα ηλεκτρονική εγγραφής στις πεζοπορικές ορειβατικές εκδρομές του Συλλόγου:

https://forms.gle/oUaezCCQo6mHwbur6

Το συνολικό κόστος  είναι  450€ για τα μέλη και 460€ για τα μη μέλη, σε 4κλινη εσωτερική καμπίνα στο πλοίο,(και για τα δύο ταξίδια με το πλοίο πήγαινε και έλα στην Ιταλία)

Σε μονόκλινο +80€

Όποιος επιθυμεί σε δίκλινη καμπίνα εξωτερική (με παράθυρο) +80€ και η εσωτερική καμπίνα +70€ (ανά άτομο συνολικό κόστος και για τα δύο ταξίδια με το πλοίο πήγαινε και έλα στην Ιταλία)

Η Πληρωμή θα πραγματοποιηθεί σε 3 δόσεις:

1η  μέχρι Παρασκευή  μέχρι 25/11/2022     –  100€

2η  μέχρι Παρασκευή 9/12/2022  – 200€

3η μέχρι  Τετάρτη 28/12/2022 – εξόφληση

Σε περίπτωση ακύρωσης  μετά τις προκαθορισμένες ημερομηνίες δεν επιστρέφονται τα χρήματα διότι θα έχουν κλειστεί τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια  και το ξενοδοχείο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Τράπεζα Πειραιώς ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5146101408127

ΙΒΑΝ: GR41 0172 1460 0051 4610 1408 127

SWIFT BIC: PIRGRAA ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης στα Ελληνόφωνα χωριά της κάτω Ιταλίας.

  1. Παράθεμα: Ενημερωτικό για την εκδρομή στα Ελληνόφωνα χωριά της κάτω Ιταλίας. | Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s