Ο «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης» την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο Χελμό – ανάβαση στην κορυφή Νεραϊδοράχη  2.341μ.

Ο «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης» την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει Πεζοπορική – Ορειβατική  εκδρομή στο Χελμό – ανάβαση στην κορυφή Νεραϊδοράχη  2.341μ. Τελευταία κορυφή πάνω απο τα 2000μ. για το 2022.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 • Συνάντηση στην πλατεία Ηρώ στις 6:30 και αναχώρηση στις 6:45
 • Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές οι οποίες  θα ξεκινήσουν από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στην κορυφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή, το ίδιο θα γίνει και για την μικρότερη διαδρομή.
 • Η μικρή διαδρομή θα ξεκινήσει από το χιονοδρομικό κέντρο μέχρι το Καταφύγιο σε υψόμετρο στα 2120μ. συνολικά 9,5 χιλιόμετρα και η διάρκεια 2 ώρα, με Υψομετρική Διαφορά (Υ.Δ.) +420μ. σε χωματόδρομο.
 • Η μεγάλη διαδρομή ανάβαση στην κορυφή Νεραϊδοράχη στα 2.341μ. από δασικό δρόμο και μονοπάτι. Η συνολική διάρκεια της διαδρομής θα είναι 4 με 4½ ώρες,  Υψομετρική Διαφορά (Υ.Δ.) θα είναι +675μ. στην ανάβαση.
 • Τα Αροάνια Όρη, γνωστότερα ως Χελμός, είναι οροσειρά της βόρειας Πελοποννήσου. Η Νεραιδοράχη είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές και πιο όμορφες κορφές Ελληνικών βουνών. Είναι η δεύτερη ψηλότερη κορφή του Χελμού στα 2.341 μέτρα (η πρώτη είναι η Ψηλή Κορυφή, 2.355 μέτρα). Η θέα προς τις γύρω γυμνές πλαγιές και κορφές του Χελμού, είναι εντυπωσιακή και ίσως πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα ορεινά τοπία της Πελοποννήσου.
 • Απαραίτητος εξοπλισμός για την μεγάλη διαδρομή: ορειβατικό παπούτσι, μπατόν, καπέλο, νερό.
 • Αναχώρηση στις 17:00 από Καλάβρυτα και επιστροφή στην Πετρούπολη.
 • Την Τρίτη 15  Νοεμβρίου στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την Ορειβατική διαδρομή στα γραφεία  του συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5.

Το  κόστος για τη μεταφορά είναι 18€ για τα μέλη του Συλλόγου και 20€ για τα μη μέλη. Με αυτοκίνητο ΙΧ είναι 5€ ανά άτομο.

Παρακαλούμε τα μέλη του Συλλόγου να εξοφλήσουν την Ετήσια Συνδρομή τους για να μπορούν να πληρώνουν σαν μέλη, σε αντίθετη περίπτωση θα χρεώνονται στις εκδρομές σαν μη μέλη.

 • Λόγω της μεγάλης συμμετοχής μέχρι τώρα σε όλες τις πεζοπορίες, παρακαλούμε να γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις συμμετοχής. Η εξόφληση αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 18/11/2022.  Όποιος δεν έχει εξοφλήσει έως την Παρασκευή θα μπαίνει αυτομάτως στην αναμονή. Για να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός για τον ακριβή αριθμό των πούλμαν. Για ακυρώσεις που θα γίνουν μετά την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου  δε θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων διότι θα έχουν κλειστεί τα πούλμαν.  
 • Λόγω πανδημίας στο Πούλμαν ακολουθούμε τις οδηγίες, παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια όλων.
 • Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5 και στα τηλέφωνα 6948522375, (Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 – 20:00). Πληροφορίες για την Πεζοπορία στο τηλ.: 6973632190.
 • Φόρμα ηλεκτρονική εγγραφής στις πεζοπορικές ορειβατικές εκδρομές του Συλλόγου:
 • https://forms.gle/oUaezCCQo6mHwbur6

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s