Βαλκανικοί Αγώνες 2022 στην Αγωνιστική Αναρρίχηση

Το Σαββατοκύριακο 29-30/10/2022 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Βαλκανικό Νέων στο boulder στην αναρριχητική πίστα rockway. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη απο 7 χώρες με συνολικά 120 αθλητές. Η Ελλάδα συμμετείχε με μία ομάδα με 58 αθλητές οι οποίοι προκρίθηκαν από τους αγώνες κυπέλλου στον Αλμυρό. Την πρόκριση για τους Βαλκανικούς πήραν από την ομάδα μας τρεις αθλητές Σιαξαμπάνης Σεραφείμ, Λύτινα Σωτηρία και ο Πάκος Ηρακλής. Στους αγώνες οι αθλητές μας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να διακριθούν, ήταν ένας αγώνας δύσκολος με μεγάλο ανταγωνισμό, με αθλητές από τις Βαλκανικές χώρες σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εκτιμάμε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η συμμετοχή και η απόκτηση εμπειρίας για τους αθλητές μας. Οι Βαλκανικές χώρες έδωσαν βάρος στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα σε αυτόν τον αγώνα boulder που έχει καθιερωθεί  να γίνεται στην Ελλάδα. Το 2018 έγινε στην Προσοτσάνη το 2019 στην Αθήνα και τώρα το 2022 στην Αθήνα πάλι, για δύο χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε λόγω covid.

Οι Ελλάδα κατέκτησε 2 ασημένια και 3 χάλκινα,  Η ρουμανία ήταν πρώτη χώρα στα μετάλλια με 7 χρυσά 6 ασημένια και 4 χάλκινα, ακλούθησε η Τουρκία με 2 χρυσά 3ασημένια και 1 χάλκινο  και 3η η Βουλγαρία με 1 χρυσό και 1 χάλκινο. Στους Αγώνες πήρε μέρος και μία αθλήτρια από την Ουκρανία λόγω του πολέμου στην χώρα της ζει και προπονείτε στην Βουλγαρία μάλιστα κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της. Μπορεί η Ουκρανία να μην ανήκει στην Βαλκανικές χώρες λόγω όμως του πολέμου κατ’ εξαίρεση γενικότερα οι αθλητές τους μπορούν να παίρνουν σε αγώνες που πραγματοποιούνται σε εσωτερικά πρωταθλήματα, Βαλκανικούς, και τοπικούς αγώνες στην Ευρώπη.

Οι αθλητές μας ήταν ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές των Βαλκανίων, προσπάθησαν πολύ. Ο Σιαξαμπάνης κατέλαβε την 10η θέση με 3 τοπ και 3 ζώνες και σην 13η θέση  η Λύτινα Σωτηρία με 2 τοπ και 3 ζώνες,  στις λεπτομέρειες  κρίθηκαν τα μετάλλια με 3 τοπ και 4 ζώνες μικρή διαφορά από τις πρώτες θέσεις οι αθλητές μας. Ο Πάκος Ηρακλής πέρασε στον τελικό και αγωνιστικέ την Κυριακή όπου κατέλαβε την 5η θέση.  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Συλλόγου για την συμμετοχή και την προσπάθεια που έκαναν.

Youth Balkan Championship Rockway 29-30/10/2022
 COUNTRYGoldeSilverBronzeΣύνολο
1ROMANIA76417
2TURKIYE2316
3BULGARIA1 12
4UKRAINE1  1
5GREECE 235
6SERBIA  22
7NORTH MACEDΟNIA    
      

 Στα Σκόπια στις 15/10/2022 πραγματοποιήθηκε ο Βαλκανικός αγώνας δυσκολίας με την συμμετοχή 27 Ελλήνων αθλητών. Από τον Σύλλογό μας πήρε μέρος ο Κυριαζής Νικήτας στην πιο μικρή κατηγορία που ήταν αγώνας open και μπορούσαν και μικρότερα παιδιά από 2017 μέχρι και 2015 ετ.γεν.

Όλοι οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κατέκτησαν πολλά μετάλλια και είχαν μια εξαιρετική παρουσία.

Τα μετάλλια αναλυτικά κατέκτησαν:

Χρυσά: ο Γραικός Δημήτριος (ΟΛ Αριδαίας) στην κατηγορία youth F, η Γραικού Ανθούλα (ΟΛ Αριδαίας) στην κατηγορία youth E και ο Παπαλέξης Γεώργιος (ΕΟΣ Αθηνών) στην κατηγορία youth B.

Αργυρά: ο Μιχαηλίδης Νικόλαος (ΕΟΣ Βόλου) στην κατηγορία youth D, η Ζησιμοπούλου Εμμανουέλα (ΕΟΣ Θεσσαλονίκης) στην κατηγορία youth B και ο Ευσταθιάδης Φίλιππος (ΕΟΣ Χαλκίδας) στην κατηγορία youth B.

Χάλκινα: η Μπογοίτση Ευαγγελία (ΟΛ Αριδαίας) στην κατηγορία youth E, ο Μαγγίτσης Απόστολος (ΕΟΣ Βόλου) στην κατηγορία youth F, ο Στανίτσας Ανδρέας (ΕΟΣ Κομοτηνής) στην κατηγορία Youth C και ο Κοντούλης-Χασαπάκης Θεόδωρος (ΕΟΣ Χαλκίδας) στην κατηγορία youth B.

3 χρυσά, 3 αργυρά, 4 χάλκινα και πολλές εμπειρίες, ο τελικός απολογισμός για τους μικρούς μας μελλοντικούς πρωταθλητές.

Πίνακας Μεταλλίων
 COUNTRYGoldeSilverBronzeΣύνολο
1SERBIA54312
2GREECE33410
3TURKIYE11 2
4BULGARIA1 12
5NORTH MACEDΟNIA 224

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s