Ο «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης» θα πραγματοποιήσει Ορειβατική – τουριστική εκδρομή στην ΚΡΗΤΗ – Ανάβαση στον Ψηλορείτη Κορυφή Τίμιος Σταυρός 2495μ.

Ο «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης» θα πραγματοποιήσει Ορειβατική – τουριστική 7ημερη εκδρομή στην ΚΡΗΤΗ

Από Σάββατο  30/7/22  μέχρι Παρασκευή 5/8/2022

 1η ημέρα Σάββατο 30/7/22: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΝ ΠΛΩ

 Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πετρούπολη για το λιμάνι του Πειραιά αργά το απόγευμα (θα ανακοινωθεί η ώρα με βάση την αναχώρηση του πλοίου}. Επιβίβαση    στο πλοίο, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα  Κυριακή 31/7/22: ΗΡΑΚΛΕΙΟ- Ενυδρείο  – Μάταλα

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου και αναχώρηση για επίσκεψη στο ενυδρείο της Κρήτης(KRETAQUARIUM). Συνεχίζουμε για τα Μάταλα. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο VANISKO , τακτοποίηση στα δωμάτια , διανυκτέρευση.

3η ημέρα Δευτέρα 1/8/22: ΗΡΑΚΛΕΙΟ  Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για  την ανάβαση στον Ψηλορείτη κορυφή 2495μ. Τίμιος Σταυρός από λάκκο Μυγερού (ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ – προαιρετική) 

4η ημέρα Τρίτη 2/8/22: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΛΟΥΝΤΑ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ – ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΣ       

Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για τη κοσμοπολίτικη Ελούντα. Από εδώ όσοι θέλουν (προαιρετικά – έξοδα εξ ιδίων) θα περάσουν με καραβάκι στο νησί των λεπρών όπως ονομάζουν τη Σπιναλόγκα. Συνεχίζουμε για την όμορφη πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου , τον Άγιο Νικόλαο με τη γραφική λίμνη και την ατμόσφαιρα περασμένων εποχών Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα και βόλτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , διανυκτέρευση.

5η ημέρα Τετάρτη 3/8/22:  ΗΡΑΚΛΕΙΟ-  ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στην Ιστορική Μονή Αρκαδίου, . Συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη του Ρεθύμνου με το γραφικό Ενετικό λιμανάκι και το κάστρο Φορτέτζα Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Κρητική βραδιά στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

6η ημέρα Πέμπτη 4/8/22:   ΗΡΑΚΛΕΙΟ (περιήγηση πόλης)- Κνωσό – Λιμάνι Ηρακλείου  –  ΠΛΟΙΟ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΕΝ ΠΛΩ)

Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου – Ενετικά τείχη και τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλώ.

7η ημέρα Παρασκευή 5/8/22 άφιξη το πρωί στον    ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά , επιβίβαση στο Πούλμαν και αναχώρηση για Πετρούπολη

Το κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο για την εκδρομή στην Κρήτη είναι στα 355€ για τα μέλη και 365€ για τα μη μέλη. Σε μονόκλινο είναι επιπλέον +100€. Σε 4τρακλινη καμπίνα έχει επιπλέον κόστος. 1η Δόση 100€ μέχρι Παρασκευή 24/6/22 – 2η δόση 150€ μέχρι Δευτέρα 4/7/2022 και εξόφληση μέχρι Δευτέρα 20/7/2022.

 Περιλαμβάνει : Όλες τις μεταφορές & περιηγήσεις με Πούλμαν συμφώνα με το πρόγραμμα Τα ναυτιλιακά εισιτήρια Πειραιά – Ηράκλειο – Πειραιά σε οικονομική θέση (κατάστρωμα) 4εις  διαν/σεις  στο ξενοδοχείο VANISKO στο Ηράκλειο. Πρωινό μπουφέ Αρχηγός Εκδρομής Φ.Π.Α Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει : Εισόδους μουσείων , χώρων ,  οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο όπως το πέρασμα στο νησάκι Σπιναλόγκα , Ενυδρείο

Δημοτικοι  Φοροι ξενοδοχείων

Τιμή με ημιδιατροφή 10€ την ημέρα το άτομο( τέσσερα γεύματα στο ξενοδοχείο θα είναι επιπλέον 40€). Όποιος επιθυμεί θα πρέπει να το δηλώσει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ημερης στην ΚΡΗΤΗ

  1η ημέρα Σάββατο 30/7/22: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΝ ΠΛΩ

 Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πετρούπολη για το λιμάνι του Πειραιά αργά το απόγευμα. Επιβίβαση    στο πλοίο, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα  Κυριακή 31/7/22: ΗΡΑΚΛΕΙΟ- Ενυδρείο  – Μάταλα

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου και αναχώρηση για επίσκεψη στο ενυδρείο της Κρήτης (KRETAQUARIUM) (έξοδα ατομικά)  που  βρίσκεται στην βορειοδυτική παραλιακή ζώνη της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες, 14 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. Ανατολικά του και σε απόσταση 12 χλμ. και 20 χλμ. αντίστοιχα, βρίσκονται η Χερσόνησος και τα Μάλια. Το Ενυδρείο Κρήτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα ενυδρεία της Ευρώπης και λειτουργεί από το 2005. Το Ενυδρείο, αποτελεί τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος “Θαλασσόκοσμου”, που ανήκει στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) που είναι το μεγαλύτερο κέντρο θαλάσσιας επιστήμης του μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου. Συνεχίζουμε για τα Μάταλα , ένα φυσικό λιμάνι στον κόλπο της Μεσσαράς, που καλύπτεται από ένα στρώμα από άμμο και βότσαλα, η περιοχή που με βάση τον μύθο, ο Δίας κολύμπησε μέχρι την ξηρά με τη μορφή ενός ταύρου με την Ευρώπη στην πλάτη του. Στις διάσημες σπηλιές, τις λαξεμένες στο βράχο από ψαμμίτη και στην υπέροχη παραλία τους. Εδώ θα νιώσετε τον απόηχο της εποχής των χίπις. Εκείνοι χάρισαν διεθνή φήμη σε αυτό το κάποτε μικρό ψαροχώρι, αλλά και μια θέση στη σύγχρονη ιστορία του πολιτισμού. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας , τακτοποίηση στα δωμάτια , διανυκτέρευση.

3η ημέρα Δευτέρα 1/8/22: ΗΡΑΚΛΕΙΟ  Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για  την ανάβαση στον Ψηλορείτη κορυφή 2495μ. Τίμιος Σταυρός από λάκκο Μυγερού  Συνολική διάρκεια 5 με 6 ώρες ΥΔ +850μ.  (ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ – προαιρετική) Αναλυτική ενημέρωση για την διαδρομή θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο.           

4η ημέρα Τρίτη 2/8/22: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΛΟΥΝΤΑ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ – ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για τη κοσμοπολίτικη Ελούντα με τις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και τους διάσημους επισκέπτες. Από εδώ όσοι θέλουν (προαιρετικά – έξοδα εξ ιδίων)θα περάσουν με καραβάκι στο νησί των λεπρών όπως ονομάζουν τη Σπιναλόγκα που μας έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια με τη τηλεοπτική σειρά « Το νησί ». Θα δούμε το φρούριο – πόλη όπου κατοικούσαν οι Χανσενικοί μέχρι τη δεκαετία του 50. Συνεχίζουμε για την όμορφη πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου , τον Άγιο Νικόλαο με τη γραφική λίμνη και την ατμόσφαιρα περασμένων εποχών. Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα και βόλτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , διανυκτέρευση.

5η ημέρα Τετάρτη 3/8/22:  ΗΡΑΚΛΕΙΟ-  ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στην Ιστορική Μονή Αρκαδίου, Η Μονή Αρκαδίου βρίσκεται κοντά στο χωριό Αμνάτος, 23χλμ ανατολικά του Ρεθύμνου στα σύνορα των επαρχιών Μυλοποτάμου, Ρεθύμνου και Αμαρίου. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 500μ, πάνω σε ένα εύφορο υψίπεδο με ελαιώνες, αμπελώνες, πεύκα, κυπαρίσσια και πρίνους. Γύρω από το μοναστήρι υπάρχουν πολλά γραφικά εξωκλήσια, ενώ δίπλα από τη μονή ξεκινάει το όμορφο Αρκαδιώτικο Φαράγγι. Eνα φρουριακό συγκρότημα πάνω σε ύψωμα το οποίο έγινε με την ανατίναξή του σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία. Επίσκεψη στους χώρους και μουσείο . Συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη του Ρεθύμνου με το γραφικό Ενετικό λιμανάκι και το κάστρο Φορτέζα που μαγεύει τον επισκέπτη με το ξεχωριστό χρώμα, τη Βενετσιάνικη ρυμοτομία, τις κρήνες, τις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες και τοξωτά περάσματα. Παραμονή για βόλτες, φωτογραφίες, προαιρετικό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

6η ημέρα Πέμπτη 4/8/22:   ΗΡΑΚΛΕΙΟ (περιήγηση πόλης)- Κνωσό – Λιμάνι Ηρακλείου  –  ΠΛΟΙΟ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΕΝ ΠΛΩ)

Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου με επίσκεψη στον τάφο του μεγάλου μας συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη πάνω στα Ενετικά τείχη και τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο. Ακολουθεί σύντομη περιήγηση της πόλης του Ηρακλείου (Λότζια – πλατεία Λεόντων – Άγιος Μάρκος – Άγιος Μηνάς) και φυσικά επίσκεψη , στο σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου με τα ευρήματα της Κνωσού, τον δίσκο της Φαιστού αλλά και από όλες τις ιστορικές περιόδους της Κρήτης. Ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες μας βόλτες στην πόλη του Ηρακλείου, καφέ και προαιρετικό γεύμα. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλώ.

7η ημέρα Παρασκευή άφιξη το πρωί στον    ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά , επιβίβαση στο Πούλμαν και αναχώρηση για Πετρούπολη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s