Κοινό Δελτίο Τύπου των Συλλόγων για το 8th Athens Fyli Climb Fest & outdoor activities 21-22/5/2022

To φετινό φεστιβάλ αναρρίχησης ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο αναρριχητικό πάρκο της Πάρνηθας στη Φυλή συγκεντρώνοντας αρκετό κόσμο και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλους δύο συλλόγους, τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών και τον Π.Ο.Σ. Πετρούπολης εγκαινιάζοντας μια νέα πρακτική συνεργασιών μεταξύ των συλλόγων, με την σημαντική και αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Φυλής και την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Α.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην γνωριμία με την αναρρίχηση βράχου, νέων και παιδιών συγκέντρωσε περισσότερα από 500 άτομα. Δεν έλειψαν οι έμπειροι αναρριχητές οι οποίοι σκαρφάλωσαν ελεύθερα στα πεδία του αναρριχητικού πάρκου της Πάρνηθας, απολαμβάνοντας την αναρρίχηση και τις δύο μέρες και κερδίζοντας πλούσια δώρα!

Η «γνωριμία με την αναρρίχηση» πραγματοποιήθηκε σε τρία πεδία, τα «Ακριανά» και το “Explore your limits” στο Πλάτωσι και επίσης στους «Αχαρνείς», αποφεύγοντας το συνωστισμό και δίνοντας τη δυνατότητα στους αρχαρίους να έχουν περισσότερο χρόνο στη δραστηριότητα.

Στο χώρο της Γραμματείας στο πλάτωμα του Πλάτωσι, οι εγγραφόμενοι κέρδιζαν κατά το διήμερο τα πλούσια δώρα των χορηγών μας και τις δύο μέρες, ενώ στον ίδιο χώρο τοσο η Ιωάννα Μπαλατσούκα όσο και Αλίν Μπατανιάν έκαναν υπαίθριο μάθημα γιόγκα και βοήθησαν τους επισκέπτες μας να χαλαρώσουν στη σκιά των πεύκων. Το διήμερο δεν θα μπορούσε να λείπει κι η ορεινή πεζοπορία στο δίκτυο μονοπατιών της δυτ.Πάρνηθας με μία δύσκολη και μια εύκολη διαδρομή στις οποίες συμμετείχαν αρκετοί πεζοπόροι.

Στον κλειστό αθλητικό χώρο «ΘΕΑ» πολύ κοντά στα αναρριχητικά πεδία, τα πρωινά του διημέρου ο προπονητής τοξοβολίας Θανάσης Μπέλλος υποδέχτηκε όλους όσοι ήθελαν να δοκιμάσουν τοξοβολία και το κοινό ήταν ένθερμο και έντονο ενδιαφέρον για το ολυμπιακό αυτό άθλημα. Στον ίδιο χώρο το απόγευμα του Σαββάτου ο ερευνητής βιολόγος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κ.Λάμπρος Κραμποκούκης παρουσίασε την «Η επιστροφή του λύκου στη Πάρνηθα. Αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο & τρόποι συμβίωσης» στο πολυπληθές κοινό που την παρακολούθησε και απάντησε πρόθυμα στα ερωτήματά τους. Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση της «Πρώτης Ελληνικής επανάληψης της Beyond Good and Evil από τους Αλέκο Ασημακόπουλο, Σταμάτη Κωνσταντακόπουλο, Βαγγέλη Μαλλιωτάκη και η βραδιά έκλεισε με πάρτι με «MEZE, ΠΟΤΑΚΙ …AND ROCKS & ROLL » και προσφορά από τον χορηγό μας κ.Στέφανο Τικέλλη ο οποίος κέρασε σουβλάκια, μπύρες και ρακές, βοηθώντας έτσι να υπάρχει ένα ωραίο συντροφικό και συλλογικό κλίμα εκείνη τη βραδιά.

Στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα, όλοι περίμεναν τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο, εκπαιδευτή και προπονητή αναρρίχησης που με πάθος και αγωνιστική διάθεση μίλησε για τη «διάσωση στην Ελλάδα σήμερα», κλείνοντας το διήμερο με την κοινή παραδοχή ότι θα πρέπει ο αγώνας για τη δημιουργία διάθεσης να ενταθεί τώρα που είναι πιο επίκαιρος από κάθε άλλη φορά για να σταματήσουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Η διήμερη εκδήλωση βασίστηκε στους εθελοντές οι οποίοι υποστήριξαν όποιες θέσεις χρειάστηκε με κυρίαρχο ρόλο τους έμπειρους ασφαλιστές οι οποίοι υπομονετικά και με χαμόγελο ασφάλιζαν τους νέους αρχαρίους μεταδίδοντάς τους την αγάπη και το ενδιαφέρον για την αναρρίχηση. Μαζί μας ήταν ο Θωμάς Μιχαηλίδης εκπαιδευτής αναρρίχησης και όπως κάθε χρόνο κι ο Γιώργος Βουτυρόπουλος εκπαιδευτής αναρρίχησης-ορειβασίας και οδηγός βουνού.

Με την παρουσία τους μας τίμησε ο πρόεδρος του Ν.Π.Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Φυλής κ.Γιώργος Μαυροειδής

Στο φεστιβάλ και τις δύο μέρες πραγματοποιήθηκαν πολλές Κληρώσεις δώρων των χορηγών μας. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική, αρχίζοντας από την Farmasyn AE, την Trekking Hellas, POLO, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ, Free Rider, Ocun, TerraMare, Tsagaradiko Express BoyCott, 1ΜΑΤΙΟΝ, Align, Pinchit, Terrain Editions, Climbing Holds, Greek Climbing Calendar, Boycott και το κρεοπωλείο Στέφανος Τικέλλης

Ευχαριστούμε το Δήμο Φυλής για την υποστήριξή του και σ’ αυτή τη διοργάνωση του Συλλόγου μας!

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας για την βοήθειά τους και την υποστήριξη τους. Τέλος, ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας που για μια ακόμη φορά ήταν στο πλευρό του Συλλόγου μας και στήριξαν με «ψυχή» και έργο άλλη μια εκδήλωσή μας! Τους οφείλουμε τις επιτυχίες μας!!

Φυλή 25/5/2022

Τα Διοικητικά Συμβούλια των

Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής, Ε.Ο.Σ.Αχαρνών και Π.Ο.Σ.Πετρούπολης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s