Κυριακή 10 Απριλίου ο Π.Ο.Σ. Πετρούπολης στους Καταρρακτες Λεπίδας στον Πάρνωνα.

Ανακοίνωση

Την Κυριακή 10 Απριλίου, ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στους καταρράκτες της Λεπίδας στον Πάρνωνα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

 • Συνάντηση στις 6:15 και αναχώρηση από την πλατεία Ηρώ στις 6:30.
 • Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές  μία μικρή και μία μεγάλη διαδρομήκαι οι δύο θα ξεκινήσουν μαζί από το ίδιο σημείο, από το χωριό Άγιο Ιωάννη προς τον 1ο διπλό καταρράκτη και στην συνέχεια η μεγάλη διαδρομή θα πάει στον 2ο καταρράκτη.
 • Η μικρή διαδρομή θα φτάσει μέχρι τον 1ο Καταρράκτη και επιστροφή στο χωριό, η διαδρομή είναι σε δασικό δρόμο και τα τελευταία μέτρα σε μονοπάτι για να προσεγγίσουμε τον καταρράκτη. Γενικά η διαδρομή έχει μικρές υψομετρικές διαφορές. Η διάρκεια είναι 2 ώρες και η απόσταση 8,5χιλ.
 • Η μεγάλη διαδρομή πηγαίνει μαζί με την μικρή διαδρομή θα συνεχίσει όμως για να προσεγγίσει τον δεύτερο καταρράκτη. Η μεγάλη διαδρομή θα έχει επιπλέον 3χιλ. Διάρκεια 3 ½ ώρες με μικρές υψομετρικές διαφορές  συνολική απόσταση 11,5χιλ. θα γίνει προσπάθεια για να προσεγγίσουμε τους καταρράκτες, (θα εξαρτηθεί από την στάθμη του νερού)
 • Για να είμαστε σε θέση να ακολουθήσουμε  την μεγάλη διαδρομή καλό είναι να έχουμε τον απαραίτητο  βασικό τουλάχιστον  Ορειβατικό  εξοπλισμό, που αποτελείται από: Ορειβατικό αδιάβροχο παπούτσι, Μπατόν, αδιάβροχο, σακίδιο.
 • Στο χωριό Άγιο Ιωάννη  θα υπάρχει χρόνος για καφέ και φαγητό, ακόμα όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει το δικό του φαγητό μαζί.
 • Αναχώρηση  στις 17:00 για Πετρούπολη.
 • Το κόστος για τη μεταφορά είναι 16€ για τα μέλη του Συλλόγου και 18€ για τα μη μέλη. Όποιος έρθει με δικό του μέσο το κόστος είναι 5€. 
 • Την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 20:30 στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την πεζοπορική διαδρομή.
 • Παρακαλούσαμε να γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις συμμετοχής και η εξόφληση αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου. Όποιος δεν έχει εξοφλήσει έως την Παρασκευή θα μπαίνει αυτομάτως στην αναμονή. Για να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός. Για ακυρώσεις που θα γίνουν μετά την Παρασκευή δε θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων διότι θα έχουν κλειστεί τα πούλμαν.
 • Λόγω πανδημίας στο Πούλμαν ακολουθούμε τις οδηγίες παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια όλων. Επομένως υποχρεωτικά  όλοι με μάσκα, με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νοσήσης μαζί μας και ράπιντ τεστ όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι. Εκτιμάμε ότι καλό είναι παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτικό, να κάνουμε όλοι ένα self test από την προηγούμενη μέρα, σαν ένα επιπλέον μέτρο πρόληψης. Ακόμα αν κάποιος έχει ορισμένα  συμπτώματα ανεξάρτητα  αν έχει εμβολιαστεί ή έχει αρνητικό τεστ καλό θα ήταν να μην συμμετέχει.
 • Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5 και στα τηλέφωνα 6948522375, (Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 – 20:00).
 • Πληροφορίες για την Πεζοπορία στο τηλ.: 6973632190.

Η φόρμα ηλεκτρονικής εγγραφής είναι εδώ: https://forms.gle/SADbj3RM2UKDJpfr7

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s