Ο Π.Ο.Σ. Πετρούπολης στην Καρύταινα-Ανδρίτσαινα στο Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 5-6-7 Μαρτίου.

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5-7/3/2022

Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης θα πραγματοποιήσει 3ημερη πεζοπορική εκδρομή στην ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ –ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Το πρόγραμμα περιλαμβανει:

1η ημέρα Σάββατο 05 Φεβρουαρίου: 

Συνάντηση στην πλατεία Ηρώ το Σάββατο πρωί στις 7:15 και αναχώρηση στις 7:30.

1η ημέρα Σάββατο 5 Μαρτίου Πρώτη μας στάση στην Τεγέα και επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της Τεγέας Συνεχίζουμε για το Λεονταρι, ένας πανέμορφος παραδοσιακός ιστορικός οικισμός. Στην συνέχεια για την Καρύταινα και άφιξη στο επιλεγμένο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

2η ημέρα  Κυριακή 6 Μαρτίου Πρωινό και αναχώρηση για την Ανδριτσαίνα Επίσκεψη στον Ναό του Επικούρειου– πρωί προαιρετική πεζοπορία διάσχιση Ανδριτσαίνα  – Επικούρειο  Απόλλωνα. Θα υπάρχει μία μεγάλη διαδρομή διάρκειας 2 ½  με 3 ώρες και μία μικρή διάρκειας 1 με 1½ ώρα.

3η μέρα Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το χωριό Ελληνικό, ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό χτισμένο πάνω σε τρεις λόφους. Επόμενη μας στάση η Στεμνίτσα. Συνεχίζουμε για την Βυτίνα στάση και στην συνέχεια θα καταλήξουμε στο Χάνι της Κανδήλας και για προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στην Πετρούπολη το βραδάκι

Το κόστος της εκδρομής είναι 160€ για τα μέλη του Π.Ο.Σ. Πετρούπολης και 170€ για τα μη μέλη. Το κόστος για μονόκλινο είναι +40€ στην τιμή.

Στις τιμές περιλαμβάνονται: Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα. Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PELASGOS ( στην Kαρυταινα). Πρωινό. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307).Φ.Π.Α. εκδρομής

Δεν περιλαμβάνονται: Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Τοπικοί δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου

  • Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα γιατί ο αριθμός των δωματίων είναι περιορισμένος. Για να γίνουν οι κρατήσεις των δωματίων. Προκαταβολή 50€ μέχρι την Τετάρτη  23/2/2022 και εξόφληση  μέχρι την Τρίτη   1/3/2020. Σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις προκαθορισμένες ημερομηνίες η προκαταβολή και το συνολικό ποσό δε θα επιστρέφονται. Επίσης όποιος έχει δηλώσει συμμετοχή και δεν καταβάλει την προκαταβολή στην προκαθορισμένη ημερομηνία θα βγαίνει από τη λίστα της εκδρομής.  Την Πέμπτη 3/3/2020 στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο συλλόγου (Μ. Μπότσαρη 5).
  • Δηλώσεις συμμετοχής αλλά και για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Συλλόγου 6948-522375 & 6973-632190.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1Η ΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ- ΤΕΓΕΑ-ΛΕΟΝΤΑΡΙ-ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

Συγκέντρωση το πρωί από Πετρουπολη στις 7.15  και αναχώρηση στις 7.30. Πρώτη μας σταση στην Τεγέα και επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της Τεγέας το οποίο λειτουργεί από το 1996, στο κτήριο της πρώην Οικοκυρικής Σχολής Τεγέας, και παρουσιάζει την πλούσια ιστορία της περιοχής. Το μουσείο προσφέρει σημαντικό εκπαιδευτικό έργο στην περιοχή και σε καλωσορίζει στην Τεγέα με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο. Συνεχίζουμε για το Λεονταρι, ένας πανέμορφος παραδοσιακός ιστορικός οικισμός. Το παρελθόν του ξεκινά από την αρχαιότητα και το Αρκαδικό Λεύκτρο, αλλά την μεγάλη του ακμή την γνώρισε τα βυζαντινά χρόνια όταν και εξελίχθηκε στην δεύτερη πιό σημαντική πόλη του Δεσποτάτου του Μυστρά. Στην συνέχεια για την Καρύταινα και άφιξη στο επιλεγμένο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ  ΚΑΡΙΤΑΙΝΑ-ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ-ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για  (προαιρετική)  πεζοπορία διάσχιση Ανδριτσαίνα  – Επικούρειο  Απόλλωνα. Ανδριτσαίνα μία μικρή κωμόπολη στα σύνορα των νομών Ηλείας και Αρκαδίας (ανήκει διοικητικά στην Ηλεία) που ξεχωρίζει καθώς διακρίνονται από μακριά τα δεκάδες παλιά της σπίτια και αρχοντικά με τις κεραμοσκεπές τους. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Λυκαίου όρους σε υψόμετρο περίπου 750 μέτρων. Επίσκεψη στον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά ολόκληρου του αρχαίοελληνικού κόσμου. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ανδρίτσαινας, στη τοποθεσία Βάσσες, στην Φιγαλεία της Ηλείας (αν και η ακριβής τοποθεσία του ναού διεκδικείται από 3 νομούς, την Αρκαδία, την Μεσσηνία και την Ηλεία) σε υψόμετρο 1130 μέτρων. Η ανέγερση του ναού έγινε ανάμεσα στο 420 και 400 πΧ ενώ αρχιτέκτονας του μοναδικού αυτού οικοδομήματος θεωρείται ο Ικτίνος (ένας από τους αρχιτέκτονες του Παρθενώνα). Eπιστροφή  στο ξενοδοχειο μας , διανυκτερευση.

3Η ΜΕΡΑ ΚΑΡΙΤΑΙΝΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΒΥΤΙΝΑ-ΧΑΝΙ ΚΑΝΔΗΛΑΣ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το χωριό Ελληνικό, ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό χτισμένο πάνω σε τρεις λόφους. Επόμενη μας στάση η Στεμνίτσα, το πέτρινο διαμάντι της Αρκαδίας κτισμένο στις δυτικές πλαγιές του Μαίναλου. Εκεί θα περπατήσουμε σε πέτρινα καλντερίμια, θα δούμε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην κεντρική πλατεία αλλά και πολλούς μεταβυζαντινούς  Ναούς. Στην Στεμνίτσα υπάρχει και ένα λαογραφικό  Μουσείο που στεγάζεται σε ένα τριώροφο Πυργόσπιτο του 18ου αιώνα (οικία Χατζή), μια ολοκληρωμένη εικόνα της Στεμνιτσιώτικης ζωής των δυο προηγούμενων αιώνων. Συνεχίζουμε για την Βυτίνα στάση και στην συνέχεια θα καταλήξουμε στο Χάνι της Κανδήλας και για προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στην Πετρούπολη το βραδάκι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ COVID-19

  • Για την είσοδο στο πούλμαν και την διαμονή στο  ξενοδοχείο πρέπει να γίνει  επίδειξη  πιστοποιητικου εμβολιασμού ή νόσησης, είτε τεστ PCR ή RAPID
  • Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).
  • Χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του πούλμαν και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:  τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s