Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης θα πραγματοποιήσει ανάβαση στον Ελικώνα  στην κορυφή Παλιοβούνα  1749μ.

Ανακοίνωση

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης θα πραγματοποιήσει ανάβαση στον Ελικώνα  στην κορυφή Παλιοβούνα  1749μ. στην Βοιωτία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:  Ε

 • Συνάντηση στις 6:30 και αναχώρηση από την πλατεία Ηρώ στις 6:45.
 • Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές  μία μικρή και μία μεγάλη διαδρομήκαι οι δύο θα ξεκινήσουν μαζί από το ίδιο σημείο, από το χωριό Αγία Άννα – Βοιωτίας. 
 • Η μικρή διαδρομή (Υψόμετρο 750μ. )θα φτάσει μέχρι ένα σημείο μέσα στο δάσος και επιστροφή πίσω στο χωριό από τον ίδιο μονοπάτι.. Διάρκεια 2  ώρες,  υψομετρική διαφορά (Υ.Δ. +376μ.)και η απόσταση 6,5χιλ.
 • Η μεγάλη διαδρομή θα συνεχίσει μέχρι την κορυφή στα 1747μ. (επιστροφή από την ίδια διαδρομή). Θα έχει διάρκεια 4 με 5 ώρες.  Υ.Δ. + 997μ. Η μεγάλη διαδρομή είναι μία δύσκολη και απαιτητική διαδρομή αν έχει χιόνι στο μεγαλύτερο μέρος στο μονοπάτι. Ανάλογα το χιόνι που θα συναντήσουμε η διάρκεια ο χρόνος που υπολογίζουμε να αυξηθεί.
 • Για να είμαστε σε θέση να ακολουθήσουμε  την μεγάλη διαδρομή καλό είναι να έχουμε τον απαραίτητο  βασικό τουλάχιστον  Ορειβατικό  εξοπλισμό, που αποτελείται από: Ορειβατικό αδιάβροχο παπούτσι, Μπατόν, αδιάβροχο, σακίδιο. Εκτιμάμε ότι λόγω των πρόσφατων χιονοπτώσεων θα υπάρχει αρκετό χιόνι στο μονοπάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν και γκέτες.  

*Ανάλογα με τις συνθήκες χιονιού και με πιθανή χιονόπτωση την ημέρα της πεζοπορίας την Κυριακή μπορεί ο Σύλλογος να τροποποιήσει την ανάβαση στην κορυφή και να πραγματοποιηθεί  από μία άλλη διαδρομή μεγαλύτερη σε απόσταση από την Αρβανίτσα.

 • Ακόμη όσοι συμμετέχουν στην μεγάλη διαδρομή καλό θα είναι να έχουν κάτι φαγώσιμο και νερό μαζί τους.
 • Στο χωριό Αγία Άννα – Βοιωτίας  θα υπάρχει χρόνος για καφέ και φαγητό, ακόμα όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει το δικό του φαγητό μαζί.
 • Αναχώρηση  στις 17:00 για Πετρούπολη.
 • Το κόστος για τη μεταφορά είναι 16€ για τα μέλη του Συλλόγου και 18€ για τα μη μέλη. Όποιος έρθει με δικό του μέσο το κόστος είναι 5€. 
 • Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου  στις 20:30 στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την πεζοπορική διαδρομή.
 • Παρακαλούσαμε να γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις συμμετοχής και η εξόφληση αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου  . Όποιος δεν έχει εξοφλήσει έως την Παρασκευή θα μπαίνει αυτομάτως στην αναμονή. Για να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός. Για ακυρώσεις που θα γίνουν μετά την Παρασκευή δε θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων διότι θα έχουν κλειστεί τα πούλμαν.
 • Λόγω πανδημίας στο Πούλμαν ακολουθούμε τις οδηγίες παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια όλων. Επομένως υποχρεωτικά  όλοι με μάσκα, με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νοσήσης μαζί μας και ράπιντ τεστ όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι. Εκτιμάμε ότι καλό είναι παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτικό, να κάνουμε όλοι ένα self test από την προηγούμενη μέρα, σαν ένα επιπλέον μέτρο πρόληψης. Ακόμα ανά κάποιος έχει ορισμένα  συμπτώματα ανεξάρτητα  αν έχει εμβολιαστεί ή έχει αρνητικό τεστ καλό θα ήταν να μην συμμετέχει.
 • Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5 και στα τηλέφωνα6948522375, 6973960312 (Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 – 20:00).
 • Πληροφορίες για την Πεζοπορία στο τηλ.: 6973632190.

Η φόρμα ηλεκτρονικής εγγραφής είναι εδώ: https://forms.gle/SADbj3RM2UKDJpfr7

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s