Καλή Χρονιά, υποδεχόμαστε το 2022 με ωραίες πεζοπορικές εξορμήσεις. Στείλτε μας τις πρώτες σας πεζοπορικές διαδρομές.

Ο Π.Ο.Σ.Πετρούπολης σας εύχεται μία καλή πεζοπορική χρονιά το 2022 με υγεία και δύναμη να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες. Μέσα στην πανδημία είναι μία διέξοδος το περπάτημα στο βουνό. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων δεν μας επιτρέπει να κάνουμε πολλά σχέδια, παρόλα αυτά θα γίνει προσπάθεια να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας σύμφωνα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα.

Αυτές τις μέρες ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε νέες διαδρομές και κάποιες που θα πραγματοποιήσουμε αυτή την χρονιά, αν όλα πάνε καλά το επόμενο διάστημα.

Πεζοπορία στην στην κορυφή Ζαχαρίτσα 2/1/2022

Ανάβαση στην Νεστάνη στον Κτενιά 3/1/2022

Ανακαλύψαμε ένα δίκτυο μονοπατιών στις Καρυές (Αράχωβα Λακωνίας) στον Πάρνωνα. Σαν Σύλλογος δεν έχουμε περπατήσει σε αυτά τα καταπράσινα μονοπάτια, ένα είναι βέβαιο ότι θα συμπεριλάβουμε αυτές τις διαδρομές στο επόμενο πρόγραμμα. Οι Καρυές ( Αράχωβα) Λακωνίας είναι ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της  Ελλάδας, με ιστορία άνω των 3.000 ετών. Βρίσκεται ανάμεσα στις αρχαίες πόλεις της Σπάρτης και της Τεγέας, στις παρυφές του όρους Πάρνωνα, σε υψόμετρο 940 μέτρων. Είναι η γενέτειρα των Καρυάτιδων, των λυγερόκορμων κορασίδων που ενέπνευσαν τα γλυπτά που κοσμούν το Ερέχθειο της  Ακρόπολης των Αθηνών. Δίπλα στο χωριό βρήκαμε τα Πλατάνια του Μενελάου.

Στο Χωριό Καστάνιτσα πεζοπορία στον Πύργο του Καψάλη.

Από την πλατεία του χωριού Πολύδροσο (Τζίτζινα) ξεκινούν πολλές διαδρομές στην καρδιά του Πάρνωνα.

Καλούμε τα μέλή και τους φίλους του Συλλόγου να μας στείλουν τις πρώτες τους πεζοπρικές διαδρομές για το 2022 για να τις δημοσιεύσουμε στο site.

Φωτογραφίες και πληροφορίες για τις διαδρομές που έχετε πραγματοποιήσει αυτές τις μέρες στο email του Συλλόγου pospetroupoli@yahoo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s