Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης από τις 2/1/2022 μέχρι τις  6/1/2022 θα πραγματοποιήσει 5ημερη εκδρομή στην Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Δράμα – Ξάνθη – Σπήλαιο Αλιστράτης – Σπήλαιο Αγγίτη – Λίμνη Βιστωνίδας – Μονή Εικοσιφοίνισσας.

Ανακοίνωση

5ήμερη  ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2-6/1/2022 ΚΑΒΑΛΑ

Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης από τις 2/1/2022 μέχρι τις  6/1/2022 θα πραγματοποιήσει 5ημερη εκδρομή στην Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Δράμα – Ξάνθη – Σπήλαιο Αλιστράτης – Σπήλαιο Αγγίτη – Λίμνη Βιστωνίδας – Μονή Εικοσιφοίνισσας.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της εκδρομής:

1Η Μέρα – Κυριακή 2 Ιανουαρίου:

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΚΑΒΑΛΑ

Συγκέντρωση πρωί στην πλατεία Ηρώ στην Πετρούπολη στις 7.15  και αναχώρηση στις 7.30. Πρώτη στάση στον Αγ. Κωνσταντίνο για καφέ. Συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση. Κατόπιν μεταβαίνουμε στην Καβάλα, άφιξη στο ξενοδοχείο ESPERIA 3*  (στο κέντρο της πόλης) , τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

2Η Μέρα-Δευτέρα 3 Ιανουαρίου: ΚΑΒΑΛΑ-Μονή Εικοσιφοίνισσας – Σπήλαιο Αλιστράτης –ΚΑΒΑΛΑ . Πρωινό μπουφέ, επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στην  Ιερά Μονή της «Παναγίας Εικοσιφοίνισσας» στο όρος Παγγαίο. Πεζοπορία στο Παγγαίο Όρος Συνεχίζουμε την διαδρομή μας, με επίσκεψη στο Σπήλαιο της Αλιστράτης.

3Η Μέρα – Τρίτη 4 Ιανουαρίου: ΚΑΒΑΛΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΙ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ- ΔΡΑΜΑ Πρωινό μπουφέ και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο «ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ». Συνεχίζουμε την διαδρομή μας πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Σπήλαιο Αγγίτη και στην Δράμα.

4Η Μέρα -Τετάρτη 5 Ιανουαρίου: ΚΑΒΑΛΑ-ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ-ΞΑΝΘΗ- ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ-ΚΑΒΑΛΑ.  Πρωινό μπουφέ και επίσκεψη στην Λίμνη Βιστωνίδα, στην συνέχεια Ξάνθη και στα Πομακοχώρια.

5Η Μέρα – Πέμπτη 6 Ιανουαρίου: ΚΑΒΑΛΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ-ΣΕΡΡΕΣ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό μπουφέ και επίσκεψη στο Μουσείο της Αμφίπολης. Επιστροφή στην Πετρούπολη το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις.

  • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο για τα μέλη  225€  και τα μη μέλη 235€ για μονόκλινο +65€.  Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή (4 γεύματα) +35€, είναι επιλογή αλλά αφορά ομαδική προσφορά σε περίπτωση που θέλουν όλοι οι συμμετέχοντες.
  • Προκαταβολή 100€ μέχρι Δευτέρα  στις 13/12/2021 και εξόφληση μέχρι την Πέμπτη 23/12/2021. Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα για τον καλύτερο προγραμματισμό των κρατήσεων  των δωματίων. Σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις προκαθορισμένες ημερομηνίες η προκαταβολή και το συνολικό ποσό δε θα επιστρέφονται. Επίσης όποιος έχει δηλώσει συμμετοχή και δεν καταβάλει την προκαταβολή στην προκαθορισμένη ημερομηνία θα βγαίνει από τη λίστα της εκδρομής και θα μπαίνει στην αναμονή.  Την Πέμπτη 23/12/2021 στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο συλλόγου (Μ. Μπότσαρη 5).

Στις τιμές περιλαμβάνονται: Περιηγήσεις, μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα. Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ESPERIA 3*  (στο κέντρο της Καβάλας). Πρωινό μπουφέ καθημερινά. Αρχηγός-Σύνοδος του τουριστικού γραφείου, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307). Φ.Π.Α. εκδρομής

Δεν περιλαμβάνονται: Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, σπηλαίων. Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Τοπικοί δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μάρκου Μπότσαρη 5 και στο τηλ. 6948522375 για περισσότερες πληροφορίες για την πεζοπορική διαδρομή στο τηλ. 6973632190. Ο Σύλλογος  μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα ανάλογα τις συνθήκες, θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.

Η φόρμα ηλεκτρονικής εγγραφής είναι εδώ: https://forms.gle/SADbj3RM2UKDJpfr7

Όδηγίες για τα μέτρα προστασίας – COVID-19

  • Για την είσοδο στο πούλμαν και την διαμονή στο  ξενοδοχείο πρέπει να γίνει  επίδειξη  πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, είτε τεστ PCR ή RAPID τα οποία θα πρέπει να επαναλάβουν κατά τη διαμονή τους. Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).
  • Χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του πούλμαν και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:  τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.
  • Ανάλογα την κατάσταση το επόμενο διάστημα πιθανό θα χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα ανεξάρτητα με το τι θα προβλέπεται.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

1Η ΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΚΑΒΑΛΑ

Συγκέντρωση το πρωί από Πετρούπολη στις 7.15  και αναχώρηση στις 7.30. Πρώτη μας στάση στον Αγ. Κωνσταντίνο για καφέ. Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη, όπου θα κάνουμε περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας. Την πόλη ίδρυσε το 315 π.Χ. ο βασιλιάς των Μακεδόνων Κάσσανδρος, γιος του στρατηγού Αντίπατρου που άφησε σαν επιμελητή στην Μακεδονία ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν τόλμησε τη μεγάλη εκστρατεία του στην Ασία. Ο Κάσσανδρος, αφού κυριάρχησε στη μάχη των διαδόχων, παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Θεσσαλονίκη, και ίδρυσε προς τιμήν της την πόλη, ενώνοντας 26 μικρούς οικισμούς, που υπήρχαν εκεί γύρω. Σύμβολο της πόλης είναι ο  Λευκός Πύργος. Δεσπόζει στην παραλία και φιλοξενεί τώρα, ως μουσείο, θαυμάσιες συλλογές που αφορούν την βυζαντινή ιστορία της Θεσσαλονίκης. Κτίστηκε το 1500 μ.Χ. περίπου και ήταν μέρος του αμυντικού συστήματος της πόλης. Θα δούμε επίσης τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, τη Ροτόντα, το Κάστρο, την Άνω Πόλη, την Αψίδα Γαλερίου, την Πλατεία Αριστοτέλους . Στάση και ελεύθερος χρόνος. Συνεχίζουμε για την Καβάλα, άφιξη στο επιλεγμένο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΚΑΒΑΛΑ-ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ -ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό μπουφέ, επιβίβαση στο Πούλμαν και επίσκεψη στην  Ιερά Μονή της «Παναγίας Εικοσιφοίνισσας» στο όρος Παγγαίο. Αληθινό ησυχαστήριο, προσελκύει πλήθος πιστών για να προσκυνήσουν την χειροποίητη εικόνα της Θεοτόκου. Το όνομα της Μονής, κατά μία από τις τρεις εκδοχές, οφείλεται στο θαύμα της εικόνας της Παναγίας, η οποία έλαμπε και σκορπούσε φως “φοινικούν”, δηλαδή κόκκινο, όπως η πορφυρά των Φοινίκων. Από αυτό προέρχεται και η ονομασία: Εικών φοινίσσουσα – Εικών – φοίνισσα –Εικοσιφοίνισσα. Πεζοπορία στο Παγγαίο όρος, θα υπάρχει ενημέρωση αναλυτική για την πεζοπορική διαδρομή. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για επίσκεψη στο Σπήλαιο Αλιστράτης στην θέση Πετρωτό, το οποίο Σπήλαιο το κοσμούν αμέτρητοι σταλακτίτες με καταπληκτικά χρώματα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στην Καβάλα , διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΙ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ- ΔΡΑΜΑ

Πρωινό μπουφέ και επίσκεψη  στους ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ στον Αρχαιολογικό Χώρο. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για επίσκεψη στο Σπήλαιο Αγγίτη. Το σπήλαιο πηγών Αγγίτη είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου (με μήκος 21 χιλιόμετρα) και βρίσκεται στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας. Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει τεράστιους σταλακτίτες. Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων ενώ συνολικά εκτείνεται σε μήκος άνω των 21 χιλιομέτρων. Εντυπωσιακή είναι η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό. Το σπήλαιο ονομάζεται και Μααρά, ονομασία η ετυμολογία της οποίας είναι είτε από τα αραβικά και σημαίνει μικρό σπήλαιο είτε από τα εβραϊκά που σημαίνει νερό από το βουνό. Κατόπιν για την Δράμα ,στάση και ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ  ΚΑΒΑΛΑ- ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ-ΞΑΝΘΗ- ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ-ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό μπουφέ και πρώτη μας επίσκεψη η λίμνη Βιστωνίδα όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Μια ξύλινη γέφυρα ενώνει τα δύο μικρά νησάκια, το ένα με τον Άγιο Νικόλαο και το δεύτερο με το παρεκκλήσι της Παναγίας Παντάνασσας, και μια δεύτερη τα συνδέει με τη στεριά. Κατόπιν θα μεταβούμε στο ορεινό κομμάτι του Νομού Ξάνθης και στα περίφημα Πομακοχώρια, τα οποία βρίσκονται “σκαρφαλωμένα” στον ορεινό όγκο της Ροδόπης. Εμείς θα επισκεφθούμε την Σμίνθη, όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στο χωριό. Στα μαγαζάκια της Σμίνθης μπορούμε να βρούμε από φρέσκο-αλεσμένο ελληνικό καφέ, μέχρι πεντανόστιμα φρέσκα σιροπιαστά, ενώ στα καφενεία του χωριού, μπορούμε να απολαύσουμε αρωματικό τσάι βουνού, συζητώντας με τους ντόπιους κατοίκους. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στον Εχίνο, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον ιδιάζοντα χαρακτήρα Οι Πομάκοι, ιδιαίτερα φιλόξενοι, είναι σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς, απόγονοι αρχαίας θρακικής φυλής. Μην σας φανεί περίεργο αν δείτε κάποιες, ακόμη και νέες, γυναίκες, να φορούν, μέχρι και σήμερα την παραδοσιακή θρακιώτικη φορεσιά, με το πολύχρωμο μαντήλι στο κεφάλι. Συνεχίζουμε για την Ξάνθη. Εκεί θα περιηγηθούμε στην “παλιά πόλη”, που είναι διατηρητέα με προεδρικό Διάταγμα, θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια & θα θαυμάσουμε τα ωραία Αρχοντικά. Στην κεντρική πλατεία βρίσκεται και το ψηλό ρολόι, σύμβολο της πόλης. Επιστροφή στην Καβάλα, διανυκτέρευση.

5Η  ΚΑΒΑΛΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ-ΣΕΡΡΕΣ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό μπουφέ και σήμερα θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Αμφίπολης. Το Μουσείο στεγάζεται σε ένα νέο κτίριο, που ολοκληρώθηκε το 1995. Όλα τα ευρήματα προέρχονται από τη γύρω περιοχή και απεικονίζουν τη διαχρονική πορεία της πόλης. Συνεχίζουμε για τις Σέρρες ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις.

Ο Σύλλογος  μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα ανάλογα τις συνθήκες, θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s