Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης πραγματοποίησε την Κυριακή 14/11/2021 εκπαιδευτική εκδρομή για παιδιά στην Πάρνηθα

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας του Συλλόγου να φέρει τα παιδιά κοντά στην φύση το βουνό και το δάσος της Πάρνηθα μέσα από μία εκπαιδευτική διαδικασία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δασολόγο Βωτάκη Γεωργία  του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας που έκανε την ξενάγηση  στα παιδιά και στους γονείς που παρακολούθησαν την δράση αυτή. Κατάφερε με πολύ ωραίο τρόπο να μεταδώσει στα παιδιά  την ανάγκη για την προστασία του δάσους μέσα από μία διαδικασία ευχάριστη και επιμορφωτική.  

Ήταν μία πολύ σημαντική εμπειρία για όλους και εκτιμάμε ότι πήραμε αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για την χλωρίδα και την πανίδα του βουνού. Τα παιδιά μάζεψαν ωραίες εικόνες από το δάσος,  είδαν από πολύ κοντά τα μεγάλα κόκκινα ελάφια της Πάρνηθας. Συμμετείχαν ενεργά σε όλοι την διάρκεια της πεζοπορίας σαν μικροί εξερευνητές σε ένα σχεδόν άγνωστο περιβάλλον, έζησαν μία ξεχωριστή εμπειρία μέσα στο ελατοδόασος φτάνοντας μέχρι την περιοχή της Μόλας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s