Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου ο  «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος» θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική εκδρομή για παιδιά στην Πάρνηθα.

Ανακοίνωση

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου ο  «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος» θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική εκδρομή για παιδιά στην Πάρνηθα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 • Συνάντηση στην Πλατεία Ηρώ  στις 7:45 και αναχώρηση στις 8:00 για την Πάρνηθα.
 • Άφιξή κατά τις 9:00 στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Αγ. Τριάδα στην Πάρνηθα.
 • Η ξενάγηση στην Πάρνηθα Θα πραγματοποιηθεί με Δασολόγο από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας..
 • Η συνολική διάρκεια όλης της δράσης θα είναι μέχρι 3 ώρες θα περιλαμβάνει και μικρής διάρκειας πεζοπορίας μέχρι το Καταφύγιο Μπάφι. Στο τέλος θα δοθεί εκπαιδευτικό υλικό.
 •  Στην εκπαιδευτική δράση μπορούν να συμμετέχουν παιδιά με την συνοδεία των γονιών τους από νήπια μέχρι και παιδιά γυμνασίου.  Η δράση έχει ενδιαφέρον για όλες τις ηλικίες εκτιμάμε ότι και οι γονείς ευχάριστα θα μπορέσουν να συμμετέχουν, θα πάρουν πληροφορίες για την πλούσια χλωρίδα και την πανίδα του  βουνού.
 • Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για όλους μετά στο καταφύγιο Μπάφι.
 • Αναχώρηση από την Πάρνηθα 13:00.
 • Τι χρειάζεται να έχουμε μαζί μας – Εξοπλισμός: Παπούτσια αθλητικά ή ορειβατικά, σακίδιο, καπέλο, , αδιάβροχο, καλό θα είναι να έχουμε κάτι φαγώσιμο και νερό μαζί μας.
 • Το κόστος για τη μεταφορά είναι 7€ για τα παιδιά  του Συλλόγου και 9 € για τους ενήλικες. Όποιος έρθει με δικό του μέσο το κόστος είναι 5€.  Με βάση τα ειδικά πρωτόκολλα για τις μεταφορές με πούλμαν λόγω πανδημίας θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερες θέσεις. Επομένως θα πρέπει όποιος ενδιαφέρεται έγκαιρα να δηλώσει συμμετοχή στα τηλέφωνα του Συλλόγου και στα γραφεία Μ. Μπότσαρη 5, θα είναι ανοιχτά από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 καθημερινά.  Θα παρακαλούσαμε να γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις συμμετοχής και η εξόφληση αυστηρά μέχρι την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Για να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός. Για ακυρώσεις που θα γίνουν μετά την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου δε θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων διότι θα έχουν κλειστεί τα πούλμαν.
 • Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5 και στο τηλέφωνο 6948522375 (Ώρες επικοινωνίας από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή 18:00 – 22:00).Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6973632190.
 • Η φόρμα ηλεκτρονικής εγγραφής είναι εδώ: https://forms.gle/SADbj3RM2UKDJpfr7

Πραγματοποιούμε  αυτήν την εκπαιδευτική δράση στα πλαίσια της προσπάθεια του Συλλόγου να φέρει τα παιδιά κοντά με την φύση να γνωρίσουν το βουνό και το δάσος της Πάρνηθα μέσα από μία διαδικασία ευχάριστη και επιμορφωτική για όλους.

Η Πάρνηθα είναι το ψηλότερο και μεγαλύτερο βουνό της Αττικής με  έκταση 300τ.χ.  περίπου. Έχει συνολικά 16 κορυφές που υπερβαίνουν τα 1.000 μέτρα και με ψηλότερη κορυφή την Καραβόλα (1.413 μ.). Στην Πάρνηθα έχει Πεύκα και Έλατα στα ψηλότερα σημεία. Έχει ανακηρυχθεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ένα σημαντικό της τμήμα απαρτίζει τον ομώνυμο Εθνικός Δρυμό ο οποίος ιδρύθηκε το 1961.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s