Την Κυριακή 5 Σεπτέμβριο στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της εθελοντικής ομάδας για την προστασία του Ποικίλου Όρους στον Σύλλογο.

 Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης από την πρώτη στιγμή οργάνωσε ομάδα για περιπολίες – περιφρούρηση, με σκοπό την αποτροπή δασικής πυρκαγιάς στο βουνό σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πετρούπολης και την Πυροσβεστική. Στην ομάδα   εκδήλωσαν  την διάθεση να συμμετέχουν συνολικά 16 άτομα. Ο καθένας ανάλογα τον χρόνο που μπορούσε να διαθέσει βρέθηκε  στο βουνό καθημερινά σε βάρδιες, σε περιπολίες μαζί με πολλούς εθελοντές δημότες. Η παρουσία του κόσμου στο βουνό ήταν σημαντική, λειτούργησε αποτρεπτικά σε πιθανές εμπρηστικές ενέργειες.

Εκτιμάμε ότι η εθελοντική ομάδα που συγκροτήθηκε με αφορμή την πυρκαγιά στο Ποικίλο είναι ανάγκη να έχει συνέχεια. Το βουνό χρειάζεται  προστασία, οφείλουμε να δούμε πιο οργανωμένα την Πυροπροστασία του. Σαν Σύλλογος θα προετοιμάσουμε την ομάδα αυτή έτσι ώστε να αποκτήσει τις γνώσεις, τον εξοπλισμό και να είναι σε μία ετοιμότητα για να  βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά.

Την Κυριακή θα βρεθούμε στον Σύλλογο για να συζητήσουμε να ανταλάξουμε απόψεις για να διαμορφώσουμε προτάσεις που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα σαν Σύλλογος στον Δήμο Πετρούπολης για την πυροπροστασία του Ποικίλου.

Όποιος από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου θέλει να συμμετέχει  στην ομάδα μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 6973632190 και 6944747019.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s