Παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

«Παρατείνεται για μια εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06.00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές natura και άλση λόγω αυξημένου κινδύνου εμφάνισης νέων πυρκαγιών με εξαίρεση αν πρόκειται για: Κατοικημένες περιοχές, θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, ποτάμια και λιμναία συστήματα και τουριστικές εκμεταλλεύσεις.»

Ο  Π.Ο.Σ. Πετρούπολης στο Ποικίλο.

Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης από την πρώτη στιγμή οργάνωσε ομάδα για περιπολίες – περιφρούρηση, με σκοπό την αποτροπή δασικής πυρκαγιάς στο βουνό σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πετρούπολης και την Πυροσβεστική. Στην ομάδα  έχουν εκδηλώσει την διάθεση να συμμετέχουν συνολικά 16 άτομα. Ο καθένας ανάλογα τον χρόνο που έχει, βρίσκεται στο βουνό καθημερινά σε βάρδιες και περιπολούν μαζί με πολλούς εθελοντές δημότες. Η παρουσία του κόσμου στο βουνό είναι σημαντική, λειτουργεί αποτρεπτικά στις σημερινές συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο βουνό.

Όποιος από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου θέλει να συμμετέχει  στην ομάδα μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 6973632190 και 6944747019. Λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, έχει ιδιαίτερη σημασία να γνωρίζουμε ποιοί μπορούν να βοηθήσουν αυτό το διάστημα γιατί παρατείνεται η περίοδος επιφυλακής.

Εκτιμάμε ότι η εθελοντική ομάδα που συγκροτήθηκε με αφορμή την πυρκαγιά στο Ποικίλο είναι ανάγκη να έχει συνέχεια. Το βουνό χρειάζεται  προστασία, οφείλουμε να δούμε πιο οργανωμένα την Πυροπροστασία του. Σαν Σύλλογος θα προετοιμάσουμε την ομάδα αυτή έτσι ώστε να αποκτήσει τις γνώσεις, τον εξοπλισμό και να είναι σε μία ετοιμότητα για να  βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά.

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει, ο κίνδυνος παραμένει. Επομένως αυτό που χρειάζεται αυτό το διάστημα είναι να υπάρχει συνεχώς κόσμος επάνω στο βουνό να προλάβουμε έγκαιρα δυσάρεστες εξελίξεις με φωτιές. Το επόμενο διάστημα θα είναι μία περίοδος  προετοιμασίας.

Την Κυριακή 5 Σεπτέμβριο στις 20:00, που λογικά θα έχουν επιστρέψει όλοι, θα πραγματοποιήσουμε μία συνάντηση στον Σύλλογο για να συζητήσουμε την οργάνωση και την προετοιμασία της εθελοντικής ομάδας για την προστασία του Ποικίλου.  

Οδηγίες Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για Δασικές Πυρκαγιές: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi1o9i_xbLyAhVVNuwKHQ75D9UQFnoECAQQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.civilprotection.gr%2Fel%2Fdasikes-pyrkagies&usg=AOvVaw18aKHLkI5d30EW_DLWpyov

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s