Πεζοπορική – Ορειβατική εκδρομή στο Τσεπέλοβο στα Ζαγοροχώρια, το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος στις 19-20-21 Ιουνίου.

Ανακοίνωση

Ο «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης» το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος στις 19-20-21 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιήσει Πεζοπορική – Τουριστική εκδρομή στα Ζαγοροχώρια.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η Μέρα: Σάββατο 19 Ιουνίου

 • Συνάντηση το Σάββατο 19 Ιουνίου στις 5:45 στην πλατεία Ηρώ, και αναχώρηση στις 6:00.
 • Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα πραγματοποιηθούν διάφορες στάσεις. Η τελευταία θα είναι στο Γεφύρι του Νούτσου ή αλλιώς του Κόκκορη, λίγο πριν το Τσεπέλοβο.
 • Άφιξη στο Τσεπέλοβο και τακτοποίηση στους ξενώνες.
 • Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στους καταρράκτες στο Ηλιοχώρι (απόσταση 3 χιλ. και διάρκεια 1½ ώρα), και επίσκεψη στο Σαρακατσάνικο χωριό.
 • Θα ακολουθήσει φαγητό σε ταβέρνα στην πλατεία του χωριού, στο Τσεπέλοβο.

2η ημέρα  Κυριακή 19 Ιουνίου

 • Πρωινό στους ξενώνες και αναχώρηση για την Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου.
 • Θα πραγματοποιηθεί μόνο μια μεγάλη πεζοπορική διαδρομή – διάσχιση του φαραγγιού απόσταση 14χιλ. διάρκεια 4 ώρες με 5 ώρες. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το χωριό Βίκος (690μ. υψ.) μέχρι το Μονοδένδρι (1060μ. υψόμ.) Οι διακυμάνσεις των υψομετρικών διαφορών κυμαίνονται μέχρι +578μ. Μέσα στο φαράγγι του Βίκου είναι από 490μ.  μέχρι 700μ. υψόμετρο.
 • Όσοι δεν πάνε στην Πεζοπορία θα ακολουθήσουν διαφορετικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο χωριό Μονοδένδρι, όπου θα τερματίσει η πεζοπορική διαδρομή.
 • Επίσης όσοι επιθυμούν θα μπορέσουν να κάνουν Rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη. Το κόστος για το rafting δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή και θα εξαρτηθεί από την συνολική συμμετοχή.

3η ημέρα  Δευτέρα 20 Ιουνίου

 • Πρωινό στους ξενώνες. Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στο Τσεπέλοβο μέχρι να παραδοθούν τα δωμάτια. Θα ακολουθήσει καφές στα Ιωάννινα και επιστροφή στην Πετρούπολη.

Απαραίτητος εξοπλισμός για την διάσχιση του φαραγγιού: Ορειβατικό παπούτσι, Μπατόν, αδιάβροχο. Για το rafting: μαγιό, πετσέτα, 2ο  ζευγάρι παπούτσια.

Όποιος επιθυμεί θα μπορούσε να έχει μαζί του μαγιό γιατί την 1η μέρα στους καταρράκτες στο Ηλιοχώρι μπορεί να κάνει μπάνιο.

 • Το κόστος της εκδρομής είναι 120€ για τα μέλη του Π.Ο.Σ. Πετρούπολης και 130€ για τα μη μέλη, και περιλαμβάνει διαμονή σε δίκλινο (το μονόκλινο είναι +25€),σε τρίκλινο δωμάτιο 110€ και τα μη μέλη 120€. Στην τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά, η διαμονή και το πρωινό την Κυριακή και τη Δευτέρα.
 • Η προκαταβολή για τα δωμάτια είναι 50€ και θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την Τρίτη  8  Ιουνίου. Εξόφληση μέχρι την Τρίτη 15 Ιουνίου. Σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις προκαθορισμένες ημερομηνίες η προκαταβολή και το συνολικό ποσό δε θα επιστρέφονται. Επίσης όποιος έχει δηλώσει συμμετοχή και δεν καταβάλει την προκαταβολή στην προκαθορισμένη ημερομηνία θα βγαίνει από τη λίστα της εκδρομής. Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή διότι ο αριθμός των δωματίων είναι περιορισμένος.
 • Την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 21:00 στον Ορειβατικό Σύλλογο θα γίνει ενημέρωση για την Πεζοπορία και το πρόγραμμα του τριήμερου του Αγ. Πνεύματος.
 • Πληρωμές στα γραφεία του Συλλόγου ή  στον λογαριασμό του Συλλόγου στην Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR41 0172 1460 0051 4610 1408 127
 • Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου (Μ. Μπότσαρη 5), αλλά και για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του συλλόγου 6948522375, 6973632190.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s