Νέα Ανακοίνωση – Ενημέρωση για την Πεζοπορία και το Rafting στον ποταμό Λούσιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης» την Κυριακή 30 Μαΐου θα πραγματοποιήσει Πεζοπορική – Ορειβατική εκδρομή και Rafting στον ποταμό Λούσιο.

Είχαμε ανακοινώσει ότι όταν επιβεβαιωθεί η πραγματοποίηση της εκδρομής θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα και την διαδρομή. Έτσι για τον καλύτερο σχεδιασμό της εκδρομής θα γίνουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα και στις διαδρομές έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνδυάσουμε την πεζοπορία και το Rafting. Όποιος επιλέξει να κάνει Rafting δεν θα μπορεί να συμμετέχει στην Πεζοπορία.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Αρχαία Γόρτυνα κοντά στο χωριό Ελληνικό και το Rafting από το χωριό Βλαχορράπτης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 • Συνάντηση στις 6:30 και αναχώρηση από την πλατεία Ηρώ στις 6:45.
 • Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές μία μικρή και μία μεγάλη διαδρομή και οι δύο θα ξεκινήσουν μαζί από αρχαία Γόρτυνα (Γεφύρι του Πολυγένη ή Κόκορη – Νεροτριβή Κόκορη) με κατεύθυνση την Μονή Τιμίου Προδρόμου διάρκειας 1ώρα και Υ.Δ. +120μ. Στην Μονή Προδρόμου η μικρή διαδρομή θα παραμείνει για ξεκούραση και θα περιμένει να επιστρέψει η μεγάλη διαδρομή. Σύνολο για την μικρή διαδρομή 4χιλ. και διάρκεια 1 ½ με 2ώρες
 • Η μεγάλη διαδρομή συνεχίζει από την Μονή Προδρόμου μέχρι Νέα Μονή Φιλοσόφου και στην Παλαιά Μονή όπου βρισκόταν το Κρυφό Σχολειό. Απόσταση επιπλέον 2χιλ. και +170μ. Υ.Δ. Επιστροφή στην Μονή Προδρόμου όπου μαζί με την μικρή διαδρομή θα επιστρέψουμε όλοι μαζί στην Αρχαία Γόρτυνα. (Συνολική διάρκεια 3ώρες και απόσταση 8,6χιλ. με Υ.Δ. 290μ.)

Από εκεί με πούλμαν στο χωριό Ελληνικό για φαγητό. Στην συνέχεια στο Χωριό Καρύταινα για βόλτα στο Κάστρο και καφέ ανάλογα τον χρόνο που θα έχουμε στην διάθεση μας.

 • Απαραίτητος εξοπλισμός για την μεγάλη διαδρομή: Ορειβατικό παπούτσι, Μπατόν. Πάντα είναι καλύτερα να κινούμαστε στα μονοπάτια με τον εξοπλισμό που μας προστατεύει και μας βοηθάει καλύτερα στο βουνό.
 • Για όσους θα συμμετέχουν στο Rafting θα πάνε στο χωριό Βλαχορράπτης όπου θα παραλάβουν ό,τι είναι απαραίτητο για την κατάβαση (φόρμα neoprene, κράνος και σωσίβιο) θα μεταφερθούν με πούλμαν της Traking Hellas στο σημείο όπου ξεκινάει η κατάβαση από τη γέφυρα του Ατσίχολου στον ποταμό Λούσιο.
 • Απαραίτητος εξοπλισμός για το Rafting: Θα χρειαστείτε μαγιό, πετσέτα, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (γιατί θα βραχούν). Όσοι συμμετέχουν στο Rafting θα γνωρίσουν μία πολύ ωραία εμπειρία στον ποταμό Λούσιο και τον Αλφειό όπου καταλήγει η διαδρομή. Όμως επειδή υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο για μπορέσει κάποιος να συμμετέχει ξεκινώντας από την προετοιμασία μέχρι την παράδοση του εξοπλισμού ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για φαγητό. Ο σχεδιασμός είναι όσοι θα κάνουν Rafting θα κατέβουν στο χωριό Καρύταινα για φαγητό όπου θα έχουν έρθει και οι υπόλοιποι από την πεζοπορία για καφέ.
 • Αναχώρηση από την Καρύταινα στις 17:30 για Πετρούπολη.
 • Το κόστος για τη μεταφορά είναι 15€ για τα μέλη του Συλλόγου και 17€ για τα μη μέλη. Όποιος έρθει με δικό του μέσο το κόστος είναι 5€.
 • Το κόστος για την συμμετοχή στο rafting είναι επιπλέον 40€ το άτομο.
 • Έχει ιδιαίτερη σημασία η ενημέρωση της Πέμπτης στις 27 Μαΐου στις 21:00 στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5, για να διευκρινιστούν τυχόν απορίες για την πεζοπορική διαδρομή και το rafting

Με βάση τα ειδικά πρωτόκολλα λόγω πανδημίας για τις μεταφορές με πούλμαν ο αριθμός των θέσεων είναι 42. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας μέσα στο πούλμαν. Επομένως λόγω του μικρού αριθμού θέσεων θα πρέπει όποιος ενδιαφέρετε έγκαιρα να δηλώσει συμμετοχή στα τηλέφωνα του Συλλόγου, 6948522375, 6973632190

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο rafting θα πρέπει να έχει δηλώσει συμμετοχή με προκαταβολή 20€. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας γιατί και στο rafting ο αριθμός είναι περιορισμένος. Αν δεν πραγματοποιηθεί η εκδρομή η προκαταβολή θα επιστραφεί ή και όποια άλλα χρήματα έχει πληρώσει κάποιος.

 • Παρακαλούσαμε να γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις συμμετοχής και η εξόφληση αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 28 Μαΐου. Όποιος δεν έχει εξοφλήσει έως την Παρασκευή θα μπαίνει αυτομάτως στην αναμονή. Για να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός. Για ακυρώσεις που θα γίνουν μετά την Παρασκευή 28 Μαΐου δε θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων διότι θα έχουν κλειστεί τα πούλμαν.
 • Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5 και στο τηλέφωνο 6973960312 (Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 20:00).
 • Πληροφορίες για την Πεζοπορία και Rafting στο τηλ.: 6973632190.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s