Ενημέρωση για βραβεύσεις της Ε.Ο.Ο.Α. και αγωνιστικό πρόγραμμα στην Αναρρίχηση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας – Αναρρίχησης προχωράει στην Τακτική της  Γενική Συνέλευση το Σάββατο 13 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Θα πραγματοποιηθούν και αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Ο.Α. Στην Ομοσπονδία από τα 81 σωματεία στη δύναμη της, (68 υπέβαλλαν τη δράση τους για το 2019) δικαίωμα ψήφου μέχρι τώρα  έχουν μόνο 22 Σωματεία, αυτό είναι αποτέλεσμα του Νέου Αθλητικού Νόμου 4726/2020 σε συνάρτηση με την  δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων όπου μπήκαν σοβαρές δυσκολίες στα ερασιτεχνικά Σωματεία που ασχολούνται με τον Αθλητισμό. Ο Σύλλογος μας έχει Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και κατάφερε να ολοκληρώσει την δαιδαλώδη διαδικασία έτσι είμαστε και στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, γι΄ αυτό το λόγω είμαστε και στη λίστα των 22 Σωματείων της Ε.Ο.Ο.Α. που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην Γ.Σ. θα βραβευτούν αθλητές και Σύλλογοι για την αγωνιστική τους παρουσία. Είναι γεγονός ότι η χρονιά αυτή ήταν πολύ δύσκολή λόγω της πανδημίας, το πρώτο ήταν η ασφάλεια όλων, έτσι ήταν επόμενο να μην ολοκληρωθεί το αγωνιστικό.

Σαν Σύλλογος έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βρισκόμαστε ανάμεσα στους καλύτερους Συλλόγους στην Αγωνιστική Αναρρίχηση σε ομαδικό επίπεδο αλλά και σε ατομικό επίπεδο έχουμε αθλητές που διακρίνονται σταθερά.

Η χρονιά που πέρασε δεν ολοκληρώθηκε  αγωνιστικά, μόνο οι προκριματικοί περιφερικοί αγώνες και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δυσκολίας στον Βόλο πραγματοποιήθηκε. Ο Ε.Ο.Σ Αθηνών πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση. Από την στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε ο αγώνας boulder του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ήταν δύσκολο να μπούμε στην τριάδα έτσι η ομάδα του ΠΟΣ Πετρούπολης έμεινε  στην 5η θέση. Πήραμε μέρος το 2020 στους προκριματικούς με 17 αθλητές και κατακτήσαν δύο μετάλλια χάλκινα με τον Πάκος Ηρακλή και με τον Χατζή Ορφέα. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δυσκολίας στο Βόλο  πήραμε μέρος μόνο με 7 αθλητές λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί με την πανδημία. Οι αθλητές μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια και συνέβαλλαν σημαντικά στην βαθμολογία της ομάδας. Σε ατομικό επίπεδο πήραμε δύο μετάλλια ένα ασημένιο με τον Αθανασάκη Μάνο και ένα χάλκινο με τον Πάκο Ηρακλή.  

Το Κύπελλο Ελλάδος δεν πραγματοποιήθηκε έτσι χάσαμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε ένα τίτλο που τον είχαμε κατάκτηση το 2018 και 2019.

Η Ε.Ο.Ο.Α. στην Γενική Συνέλευση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βραβεύει δύο αθλητές του Συλλόγου μας ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές στις κατηγορίες τους τον Αθανασάκη Μάνο και τον Πάκο Ηρακλή. Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τα συγχαρητήρια του στους δύο αθλητές μας, αλλά και σε όλους τους αθλητές της ομάδας που έχουν συμβάλει όλα αυτά τα χρόνια να έχει μία σταθερή ανοδική πορεία. Αυτή η πορεία οφείλεται στους αθλητές μας τους προπονητές αλλά φυσικά και στους γονείς των παιδιών.

Από την βράβευση του 2020

Η  Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης ανακοίνωσε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα με την ελπίδα ότι από τον Απρίλιο θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν αγώνες με συγκεκριμένα πρωτόκολλα και προπονήσεις πιο νωρίς.

Επομένως είμαστε σε μία αναμονή για το πότε θα γίνει η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων έτσι ώστε παίρνοντας όλα τα μέτρα οι αθλητές να μπουν σε μία σειρά προπονήσεων για να είναι όσο το δυνατόν έτοιμοι στους αγώνες. 

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ 2021

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

10-11 Απρίλιος 2021 Περιφερειακοί αγώνες δυσκολίας Νότιας Ελλάδος Αχαρνές (προκριματικοί για Πανελλήνιο πρωτάθλημα).

17,18  Απρίλιος  2021 Περιφερειακοί αγώνες δυσκολίας Βόρειας Ελλάδος Αιγίνιο (προκριματικοί για Πανελλήνιο πρωτάθλημα).

Σαββατοκύριακο 24 – 25 Απριλίου 2021 32o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (δυσκολία) Βόλος

8-9 Σάββατο Κυριακή Μάιος 2021 32o Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Boulder) ΟΑΚΑ Αθήνα

9-10 Σεπτέμβριος 2021 28o Κύπελλο «Αθ. Λευκαδίτη» Κομοτηνή.

1-3  Οκτώβριος 2021 open διεθνής αγώνας Βoulder σε συνεργασία με τον Δήμο Καλύμνου Κάλυμνος

9-10 Οκτωβρίου 2021 22ο κύπελλο Βoulder Αθήνα (Rockway).

23-24.Οκτωβρίου  2021 28o Κύπελλο «Αθ. Λευκαδίτη» Βόλος

ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚA CAMP

27,28,29.Απρίλιος 2021 Αναρριχητικό camp

2,3,4. Ιούλιος  2021 Αναρριχητικό camp

13,14,15.Αύγουστος  2021 Αναρριχητικό camp

3,4,5.Σεπτέμβριος .2020 Αναρριχητικό camp

ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

29,30.5.2021 Ευρωπαϊκό κύπελλο Boulder Βελιγράδι Σερβία (3-4 αθλητές)

24-27.6.2021 Παγκόσμιο κύπελλο Δυσκολία, Boulder Innsbruck Αυστρία (3-4 αθλητές)

24,25.7.2021 Ευρωπαϊκό κύπελλο δυσκολίας νέων Βελίκο Τάρνοβο Βουλγαρία (διευρυμένη συμμετοχή)

http://www.eooa.gr/?p=4830

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s