Ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου σε μια εβδομάδα.

Ενημερωτικό για την ανάβαση στον ΟΛΥΜΠΟ

Ο «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης» 28, 29 και 30Αυγούστουθα πραγματοποιήσει ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα του ΟΛΥΜΠΟΥ (2.918μ.).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

1η ημέρα Παρασκευή 28 Αυγούστου

 • Παρασκευή  αναχώρηση από Πετρούπολη. Συνάντηση 5:30 το πρωί στην πλατεία Ηρώ – Αναχώρηση στις 5:45.
 • Άφιξη στη «Διασταύρωση» Γκορτσιά, πάνω από το Λιτόχωρο (430χιλ. από Πετρούπολη) Αναχώρηση από Γκορτσιά (1120μ. υψόμετρο) πριν τις 12:30 θέλουμε να έχουμε ξεκινήσει την ανάβαση για το Καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» (στα 2760μ.) έτσι ώστε να είμαστε πριν τις 18:00 για να μπορέσουμε να τακτοποιηθούμε και να ξεκουραστούμε αρκετά για την επόμενη ημέρα. Ώρες Πορείας (Ω.Π.) 5 μέχρι 6 ώρες. Υψομετρική Διαφορά (Υ.Δ. +1640μ.).
 • Διανυκτέρευση στο Καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης». Υπάρχει η δυνατότητα για φαγητό- καφέ μέσα στο καταφύγιο. Το βράδυ στο καταφύγιο όλη η ομάδα θα συγκεντρωθεί για να γίνει μία τελευταία ενημέρωση για την κατάκτηση της κορυφής.

2η ημέρα Σάββατο 29 Αυγούστου

 • Πρωινό ξύπνημα στις 6:00αναχώρηση στις 6:30 για την κορυφή Μύτικα 2918,8μ.
 • Ανάβαση μέχρι την κορυφή από το Λούκι, επιστροφή στο καταφύγιο  «Γ. Αποστολίδης» συνολικός χρόνος πορείας 3 ώρες Υ.Δ. +158μ. Όποιος δεν επιθυμεί να ανέβει μέχρι την κορυφή θα παραμείνει στο καταφύγιο μέχρι να επιστρέψει η ομάδα από την κορυφή.
 • Από το καταφύγιο επιστροφή όλοι μαζί προς το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας για την 2η διανυκτέρευση Σάββατο 29 Αυγούστου. Ώρες πορείας 2 με 2 ½ ώρες κατάβαση Συνολικός χρόνος το Σάββατο 5 με 5 ½ ώρες.

3η μέρα Κυριακή 30 Αυγούστου

 • Αφύπνιση 6:30 και Αναχώρηση από το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας  στις 7:00, άφιξη στην διασταύρωση της Γκορτσιάς γύρω στις 9:00. Με το Πούλμαν θα πάμε για μπάνιο στην θάλασσα και στην συνέχεια επιστροφή στην Πετρούπολη γύρω στις 20:00.

Το κόστος για την τριήμερη στον Όλυμπο είναι 90€ για τα μέλη και 95€ για τα μη μέλη. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά και η διαμονή. Δεν συμπεριλαμβάνεται πρωινό και φαγητό. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδρομή πρέπει να καταβάλουν προκαταβολή 30€ μέχρι την  Τετάρτη 10 Ιουλίου προκειμένου να μπορέσει ο σύλλογος να κάνει τις κρατήσεις στα Καταφύγια. Η εξόφληση θα γίνει μέχρι Τετάρτη 29 Ιουλίου . Σε περίπτωση ακύρωσης  μετά τις παραπάνω ημερομηνίες τα χρήματα δε θα επιστρέφονται. Δηλώσεις συμμετοχής Μ. Μπότσαρη 5 και στα  τηλ. του Συλλόγου 6973632190.

Τι επιλογές έχει ο καθένας που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει:

 1. Όποιος θέλει μπορεί να φτάσει στην κορυφή ή μόνο μέχρι το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης»
  1. Ακόμα για την 1η μέρα Παρασκευή θα μπορούσε όποιος θέλει να φτάσει μέχρι το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας και να κάνει διανυκτέρευση εκεί.

Το πρόγραμμα συνοπτικά έχει ως εξής:

Συγκέντρωση στην πλατεία ΗΡΩ στις 5:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ στις 5:45 το πρωί.

1η ημέρα – 5 με 6 ώρες πορεία. Απόσταση 5,6χιλ. Υψομετρική Διαφορά (Υ.Δ. +1640μ.).

2η ημέρα5  με 6 ώρες πορεία.  Υ.Δ. +158μ -158μ.

3η ημέρα – 2  με 2 ½  ώρες πορεία,   μπάνιο στη θάλασσα.  Αναχώρηση

Απαραίτητα υλικά

–           Ορειβατικό σακίδιο

–           Ρούχα (εσώρουχα, ορειβατικές κάλτσες, γενικά θα πρέπει να έχουμε  εφεδρικά ρούχα) ό,τι κρίνει ότι χρειάζεται ο καθένας χωρίς να πάρουμε υπερβολικά πράγματα τα βασικά για δύο μέρες.

–           Είδη για την υγιεινή μας (πετσέτα, οδοντόβουρτσα οδοντόκρεμα)

–           Αδιάβροχο και μπουφάν γιατί θα πέσει η θερμοκρασία αρκετά μπορεί και μέχρι 0 βαθμούς.

–           Ορειβατικά παπούτσια (ελαφριά και εύκαμπτα).

–           Φακό, μπαταρίες,

–           Καπέλο

–           Γυαλιά ηλίου

–           Παγούρι με νερό συνολικά θα χρειαστεί το άτομο  4 με 5 λίτρα , μπορεί να έχει στην αρχή 1 με 2 λίτρα νερό και στην συνέχεια να αγοράσει νερό από το καταφύγιο στην Πετρόστρουγκα και στο καταφύγιο που θα διανυκτερεύσουμε έχει εμφιαλωμένο νερό που μπορούμε να προμηθευτούμε πριν ξεκινήσουμε.

Ξηρά τροφή πλούσια σε υδατάνθρακές (το καταφύγιο έχει φαγητό)

–           Αντηλιακό (προσώπου και χειλιών)

–           Ατομικό φαρμακείο (με τα βασικά: τραυμαπλάστ, ντεπόν, )

–           Μπατόν (μπαστούνια)

–           Υπνόσακο (στο καταφύγιο δεν μπορούμε πλέον να χρησιμοποιούμε τις  κουβέρτες,  όποιος  θέλει να μπορεί να πάρει ένα σεντόνι και μαξιλαροθήκη μόνο)

–           Νάιλον σακούλα για τα σκουπίδια μας –δεν αφήνουμε σκουπίδια στο βουνό

–           Όποιος θέλει να κοιμηθεί έξω από το καταφύγιο σε σκηνή για πιο οικονομικά, μπορεί να πάρει μαζί του σκηνή .

–           Αυτά είναι υλικά που πιθανόν να χρειαστεί κάποιος στο βουνό ανάλογα την εποχή, τις καιρικές συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βουνού

Απαραίτητο για την ανάβαση από το Λούκι είναι το κράνος. Ο Σύλλογος μπορεί να διαθέσει έναν μικρό αριθμό από κράνη για κάποιους που δεν έχουν σίγουρα δεν θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο.

–           Για την ανάβαση μέχρι το καταφύγιο το μονοπάτι είναι ευδιάκριτο όμως είναι συνεχής ανηφόρα χρειάζεται να έχει κάποιος καλή φυσική κατάσταση. Όποιος έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει την ανάβαση στον Όλυμπο θα πρέπει να φροντίσει την ατομική του προετοιμασία έτσι ώστε να είναι έτοιμος να ανέβει στην κορυφή στα 2918,8μ.

1η διανυκτέρευση Παρασκευή 28 Αυγούστου στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης»

Για το καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης»

Το καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης» κτίστηκε το καλοκαίρι του 1961, από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ (Σ.Ε.Ο.) σε υψόμετρο 2697 μ. σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Το έτος 1962 έγινε η προσθήκη του δεύτερου ορόφου, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των φιλοξενουμένων σε 80 άτομα. Το καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης» είναι κτισμένο σε υψομετρο 2697 μ. και είναι το μοναδικό κτίσμα στη χώρα μας σε τέτοιο υψόμετρο.  Ο προσδιορισμός του ακριβούς υψομέτρου του καταφυγίου (2697,1 μ.) καθώς και των κορυφών Μύτικας 2918,8 μ. και του Στεφανιού 2912,3 μ. έγινε το Σεπτέμβριο του 1996 από τους καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Α. Μπαντέλα, Κ. Κατσάμπαλο και Π. Σαββαϊδη, σε συνεργασία με το Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας (εφαρμογή δορυφορικού συστήματος μετρήσεων του GPS). Όσο θα βρισκόμαστε στο καταφύγιο θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες λειτουργίας του που είναι οι εξής: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ

1.    Το καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης» κτίστηκε για την εξυπηρέτηση των ορειβατών, των αναρριχητών, καθώς και οποιουδήποτε επισκέπτη του Ολύμπου.

2.    Το καταφύγιο δεν είναι κέντρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας, αλλά ο χώρος προετοιμασίας και αφετηρία εξορμήσεων στις ψηλές κορφές του Ολύμπου. Για το λόγο αυτό οι φιλοξενούμενοι σ’ αυτό δεν έχουν το δικαίωμα στη διάρκεια της παραμονής τους, να ενεργούν κατά τη βούλησή τους, αλλά πρέπει να συμμορφώνονται με ό,τι ορίζει ο κανονισμός και με τις υποδείξεις του φύλακα – διαχειριστή.

3.    Οι παραμένοντες στο καταφύγιο, οφείλουν να τηρούν τους όρους της καλής συμπεριφοράς, τάξεως και καθαριότητας, σε όλους τους χώρους του καταφυγίου.

4.    Για τη λειτουργία του καταφυγίου, σύμφωνα με τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε.

5.    Όλοι οι ορειβάτες και επισκέπτες του καταφυγίου οφείλουν να γράφουν τα στοιχεία τους και να υπογράφουν στο βιβλίο επισκεπτών.

6.    Οι διανυκτερεύοντες στο καταφύγιο, είτε σαν ομάδα είτε σαν μεμονωμένα άτομα, πρέπει πριν από την αναχώρησή τους από το καταφύγιο να ζητούν από τον φύλακα – διαχειριστή εξοφλητική απόδειξη πληρωμής των διανυκτερεύσεων.

7.    Όσοι χρησιμοποιούν το καταφύγιο οφείλουν να προστατεύουν το κτίριο και τις εγκαταστάσεις του από κάθε φθορά.

8.    Όποιος για οποιοδήποτε λόγο και οιονδήποτε τρόπο επιφέρει ζημιά και φθορά στο καταφύγιο, στα έπιπλά του και στα σκεύη του υποχρεώνεται στην καταβολή αποζημίωσης.

9.    Οι αρχηγοί και οι συνοδοί ορειβατικών και εκδρομικών ομάδων οφείλουν να ελέγχουν, στη διάρκεια της παραμονής τους στο καταφύγιο και πριν από την αναχώρησή τους, την καλή χρήση του καταφυγίου από τα μέλη τους.

10.    Το καταφύγιο λειτουργεί σε καθημερινή βάση τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο, με υπεύθυνο φύλακα – διαχειριστή. Για τις χειμερινές αναβάσεις οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με τον έφορο καταφυγίου Ολύμπου στα γραφεία του Σ.Ε.Ο. (τηλ. 231 0 224710).

11.    Το καταφύγιο παρέχει δυνατότητες φαγητού και ύπνου, αφού όμως προηγηθεί κράτηση θέσεως με προκαταβολή των διανυκτερεύσεων (πληροφορίες στα τηλέφωνα του Σ.Ε.Ο.).

12.    Η τήρηση του παρόντος κανονισμού, επαφίεται στην ευαισθησία και την ορειβατική συνείδηση των επισκεπτών. Το Διοικητικό Συμβούλιο όμως του Συλλόγου επιφυλάσσεται στη λήψη κάθε μέτρου που θα συνέβαλλε στην εύρυθμο λειτουργία του καταφυγίου.

13.    Για κάθε παράπονο, για τυχόν πλημμελή εξυπηρέτηση ή για άλλη διαπίστωση, παρακαλούνται οι ορειβάτες και επισκέπτες του καταφυγίου «Γιώσος Αποστολίδης» να απευθύνονται εγγράφως στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Ο. Πλατεία Αριστοτέλους 5, 546 24 Θεσσαλονίκη ή να γνωστοποιήσουν τούτο στον Έφορο του καταφυγίου ή σε άλλο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ

•    Το κάπνισμα σε όλο τον εσωτερικό χώρο του καταφυγίου.

•    Η χαρτοπαιξία και τα θορυβώδη παιχνίδια.

•    Η χρήση ραδιοκασετοφώνου.

•    Οι θορυβώδεις εκδηλώσεις.

•    Η οινοποσία σε βαθμό ενόχλησης.

•    Το φαγητό στα υπνοδωμάτια, στο σαλόνι και στη βεράντα του πρώτου ορόφου.

•    Η είσοδος και η παραμονή στην κουζίνα.

•    Κάθε θόρυβος μετά τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

•    Μετά τις 10:30 το καταφύγιο δεν παρέχει καμία εξυπηρέτηση φαγητού και ύπνου στα υπνοδωμάτια.

Για την φετινή σεζόν λόγο των προληπτικών μέτρων κατά του covid-19, δεν
θα παρέχουμε κουβέρτες και λοιπά κλινοσκεπάσματα καθώς και κοινόχρηστα
αντικείμενα όπως παντόφλες. Επομένως όλοι οι επισκέπτες οφείλουν να έχουν
μαζί τους υπνόσακο, μαξιλαροθήκη ,σεντόνι και παντόφλες.

Υπάρχει οργανωμένη κουζίνα που σερβίρει από τις 11:00 έως τις 21:00
γεύματα και βραδινό, και από τις 06:30 έως τις 10:00  πρωινό.

Η ώρα άφιξης στο καταφύγιο πρέπει να είναι το αργότερο στις 20:30.
Για περιορισμό της διασποράς του COVID 19

Οι επισκέπτες υποχρεούνται:

 • Να φέρουν μαζί τους υπνόσακο ή ζευγάρι σεντόνι για χρήση πάνω κάτω
 • Να φέρουν μαξιλαροθήκη
 • Να έχουν μαζί τους μάσκα για χρήση σε περίπτωση εκδήλωσης περιστατικού
 • Να φέρουν μαζί τους τις δικές του παντόφλες ή ποδονάρια για χρήση 
 • Να κρατούν αποστάσεις
 • Να πλένουν τα χέρια τους συχνά
 • Να χρησιμοποιούν αντισηπτικό που παρέχει το καταφύγιο
 • Να παρέχουν τα πλήρη στοιχεία τους ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας
 • Σε περίπτωση που κάποιος αισθάνεται αδιαθεσία δεν θα μπαίνει στο καταφύγιο, ούτε θα κάνει χρήση των κοινόχρηστων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

2η ημέρα διανυκτέρευση Σάββατο 29 Αυγούστου στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας

Το καταφύγιο φροντίζει για τα εξής:

 • να ενημερώνεται για τον τόπο έναρξης του ταξιδιού των επισκεπτών και για το δρομολόγιο που ακολούθησαν μέχρι το καταφύγιο, χωρίς να είναι υποχρεωμένο να κρατάει στοιχεία, εκτός και αν προέρχονται από περιοχή με αυξημένα κρούσματα
 • παρέχει αντισηπτικό
 • να αφήνει μια κουκέτα απόσταση σε περίπτωση διαφορετικών παρεών*

*άτομα ή γκρουπ που έχουν ταξιδέψει με κοινό αυτοκίνητο, λεωφορείο ή άλλο μέσο αντιμετωπίζονται ως κοινή παρέα.

Υποχρεώσεις συλλόγων – οργανωμένων ομάδων – τουριστικών γραφείων

Λίστα ονομάτων των συμμετοχόντων με τα εξής στοιχεία Όνομα, Επώνυμο, κινητό τηλέφωνο, email, εθνικότητα, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας (προσωρινής σε περίπτωση τουριστών, π.χ. ξενοδοχείο)

Αναγνωρίζεται πως το ορειβατικό καταφύγιο είναι υποχρεωμένο:

 • να παρέχει κατάλυμα σε κάθε ορειβάτη ή οδοιπόρο
 • να μη δέχεται άτομα με νόσημα εντός του καταφυγίου

Η ευθύνη του καταφυγίου, για τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων περιορίζεται στη δυνητική συμπλήρωση ερωτηματολογίου και ενδεχομένως σε θερμομέτρηση.

            ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣΤΡΟΥΓΚΑΣ

Ευχαριστούμε που επιλέξατε για τη διαμονή σας το ορειβατικό καταφύγιο Πετρόστρουγκας. Για την εύρυθμη λειτουργία και την καλύτερη εξυπηρέτηση σας θα θέλαμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τις παρακάτω οδηγίες.

Γενικοί κανόνες:

1.  Βοηθήστε μας να παραμένουν καθαροί όλοι οι χώροι του καταφυγίου. Παρακαλούμε να φοράτε παντόφλες σε όλους τους χώρους του καταφυγίου, με αυτό τον τρόπο οι χώροι θα είναι καθαροί για όλους τους ορειβάτες/επισκέπτες. Τα πεζοπορικά μποτάκια τοποθετούνται σε παπουτσοθήκη στην είσοδο του καταφυγίου

2.  Δεν επιτρέπεται η κατάχρηση αλκοολούχων ποτών και η είσοδος σε άτομα υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών

3. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κυνηγούς που φέρουν οπλισμό

4. Δεν επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή ζώων εντός καταφυγίου

5. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών ο αναχωρών θα πρέπει να ενημερώσει τον υπεύθυνο του καταφυγίου

6. Σε περίπτωση που χρειαστείτε επιπλέον διανυκτέρευση λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, δικαιούστε κλίνες αναλόγως των ελευθέρων που υπάρχουν στο καταφύγιο. Προτεραιότητα έχουν όσοι έχουν προηγούμενη κράτηση και έχουν εξοφλήσει το ποσό.

Χρήση τουαλέτας:

1. Δεν ρίχνουμε χαρτιά στη λεκάνη!

2. Στους κουβάδες / καλάθους αχρήστων απορρίπτετε μόνο χαρτιά ή τυχόν ταμπόν – σερβιέτες. Είναι τα μόνα που πάνε για καύση για λόγους υγιεινής. Για το λόγο αυτό, μην απορρίπτεται πλαστικά κονσέρβες ή γενικά σκουπίδια.

3. Φροντίζετε ώστε το κάθισμα της τουαλέτας να μένει καθαρό τόσο για εσάς όσο και τους υπόλοιπους ορειβάτες. Ο κανόνας απλός: Πριν την όρθια χρήση σηκώστε το. Μετά τη καθιστή χρήση σηκώστε το!

4. Σε περίπτωση που το καζανάκι δεν έχει νερό, μπορείτε να ρίξετε νερό με κουβαδάκι που θα βρείτε έξω από τις τουαλέτες. Κάντε επανειλημμένη χρήση μέχρι να εξαφανιστούν τα ίχνη σας…!

Ως δείγμα ελάχιστου σεβασμού προς τον εαυτό σας και στον επόμενο επισκέπτη, φροντίστε να αφήνετε το χώρο πίσω σας καθαρό.

Χρήση κοινόχρηστων χώρων:

1. Η εξυπηρέτηση στο εστιατόριο είναι self  service

2. Μετά το πέρας του γεύματος σας φροντίστε να επιστρέψετε τα πιάτα στο πάσο της κουζίνας

3. Αν υπάρχει πολύς κόσμος, φροντίστε να δώσετε τη θέση σας μετά το γεύμα, ώστε να εξυπηρετηθούν και οι  υπόλοιποι ορειβάτες – επισκέπτες

4. ΔΕΝ επιτρέπεται η προετοιμασία και η κατανάλωση γευμάτων στο χώρο της τραπεζαρίας ή του καθιστικού

5. Επιτρέπεται η προετοιμασία και η κατανάλωση γευμάτων εκτός των χώρων του καταφυγίου

6. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κατανάλωση τροφίμων και ποτών στα δωμάτια

Διαχείριση σκουπιδιών:

1. Οτιδήποτε χαρτιά τα δίνεται στο πάσο της κουζίνας ή τα απορρίπτεται στους κάδους της τουαλέτας. Είναι τα μόνα που πάνε για καύση.

2. Οποιαδήποτε αποφάγια τα δίνεται στο πάσο της κουζίνας και φροντίζουμε να πεταχτούν σε ειδικό χώρο για κομποστοποίηση.

3. Συσκευασία από προϊόν που αγοράζετε από το καταφύγιο την αφήνετε στο καταφύγιο

4. Τυχόν συσκευασίες από προϊόντα που φέρατε μαζί σας, πρέπει να τα πακετάρετε και να τα πάρετε μαζί σας όταν φεύγετε από το καταφύγιο. Παρακαλούμε απορρίψτε τα σε κάδους που βρείτε στο Λιτόχωρο και όχι μέσα στον Εθνικό Δρυμό ή σε κάδους εντός εθνικού δρυμού. Είναι ευθύνη μας να κρατήσουμε καθαρό το βουνό.

Διαχείριση νερού:

1. Το νερό από τη βρύση δεν είναι πόσιμο. Συλλέγουμε νερό από τη βροχή και αποθηκεύεται σε δεξαμενές

2. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό από το καταφύγιο, μπορείτε να βρείτε πηγή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το καταφύγιο και να γεμίσετε από εκεί τα παγούρια σας. Η πηγή δεν είναι εγγυημένη σε ποσότητα και σε ποιότητα νερού.

3. Σκοπός του καταφυγίου είναι η ορθή διαχείριση του νερού, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι επισκέπτες και να είναι καθαροί οι χώροι. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη δική σας σημαντική βοήθεια:

 • Παρακαλούμε κάνετε οικονομία όταν πλένετε τα χέρια. Ανοίξτε τη βρύση μόνο όταν είναι

απαραίτητο

 • Μην κάνετε μπάνιο με το νερό από τη βρύση. Δεν υπάρχουν υποδομές για ντουζ ούτε ζεστό νερό.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά μαντηλάκια για “στεγνό καθάρισμα”. Φροντίστε να είστε καθαροί και “φρέσκοι” για την αποφυγή δυσάρεστης κακοσμίας 🙂
 • Αν χρειαστεί να πλένετε σκεύη, φροντίστε πρώτα να απομακρύνετε αποφάγια σε ειδικό κάδο

Για οποιαδήποτε πληροφορία για την ανάβαση την περίοδο του Αυγούστου μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6973632190 και στο emailxr.kyriazis2@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s