Πάρνηθα

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας αποδείχτηκε ότι η πεζοπορία έγινε η αγαπημένη συνήθεια για όλους. Ένας καλός προορισμός για πεζοπορία  ατομικά είναι η Πάρνηθα.  Μπορούμε την Κυριακή 17 Μαΐου να γνωρίσουμε μία διαδρομή που μέχρι τώρα δεν την έχουμε κάνει. Ανάβαση από το φαράγγι της Χούνης.

Μετακίνηση με δικά μας μέσα αφετηρία από το πάρκινγκ του τελεφερίκ στις 8:30.

Η Διαδρομή: Ανάβαση μέχρι το καταφύγιο Μπάφι από το φαράγγι της Χούνης  και κατάβαση από την ίδια διαδρομή. Πεζοπορία  με υψομετρική διαφορά 340μ. μέχρι την διασταύρωση της Χούνης. Εδώ είναι ένα σημείο που θα μπορούσε κάποιος να επιστρέψει και να κάνει μία μικρότερη διαδρομή με απόσταση πήγαινε έλα 5,6χιλ. και διάρκεια 2 ½ ώρες.

Η διαδρομή συνολικά μέχρι το Μπάφι είναι 5,3χιλ. και άλλο τόσο η επιστροφή δηλαδή 10,6χιλ. και διάρκεια 4 ½ ώρες και 740μ Υ.Δ.. μέχρι το καταφύγιο Μπάφι η κλίση του εδάφους +17o , Η θέα όμως  από το καταφύγιο θα μας ανταμείψει.   Εξοπλισμός: ορειβατικά παπούτσια, καπέλο, γενικά ελαφρύ ντύσιμο και αρκετό νερό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται αυτές τις μέρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s