Κυπελλούχος Ελλάδος και το 2019 στην Αγωνιστική Αναρρίχηση ο “Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης”.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Ελλάδος με τον αγώνα Boulder στο rockway στην Αθήνα. Κυπελλούχος Ελλάδος είναι για 2η συνεχόμενη  χρονιά  η Αγωνιστική Ομάδα του Π.Ο.Σ. Πετρούπολης με 2718 βαθμούς, στην 2η θέση ο Ο.Σ. Αιγινίου με 2311 βαθμούς και στην 3η θέση ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών με 2023 βαθμούς.

Σημαντικό είναι πλέον το γεγονός ότι η Αγωνιστική Ομάδα του Π.Ο.Σ. Πετρούπολης έχει καθιερωθεί  ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας τα τελευταία 4 χρόνια που παίρνει μέρος σταθερά στους αγώνες της ΕΟΟΑ. Η πορεία της ομάδας και των παιδιών  δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Ηρθε με πολύ προσπάθεια και κόπο, με πολύ δουλειά στην προπόνηση , με επιμονή και θυσίες από τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι:

  • το 2016 η ομάδα ήταν στην 8η θέση στο σύνολο (στο Πανελλήνιο 7η θέση και στο Κύπελλο στην 11η)
  • το 2017 ήταν στο Πανελλήνιο 8η θέση και στο Κύπελλο στην 3η Θέση στο γενικό σύνολο στην 4η θέση,
  •  το 2018 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην 5η θέση και στην 1η στο Κύπελλο στο γενικό σύνολο στην 1η θέση.
  • το 2019  ανέβηκε στην 2η θέση στο Πανελλήνιο και στο Κύπελλο στην 1η θέση. Στο σύνολο στην 1η θέση.

Όσον αφορά το φετινό Κύπελλο θα δώσουμε μερικά στοιχεία για την πορεία των Αγώνων. Η Αγωνιστική ομάδα έκανε μία τεράστια προσπάθεια αφού πριν τον τελευταίο αγώνα ήμασταν στην 2η θέση πίσω από τον Ο.Σ. Αιγινίου με 143 βαθμούς  και στον Βόλο στον 1ο αγώνα Κυπέλλου ήμασταν στην 5η θέση πίσω 265 βαθμούς. 

Οι αθλητές μας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί κατάφεραν να ανατρέψουν αυτή την διαφορά, να αγωνιστούν σε τρεις αγώνες στο Βόλο,στην Κομοτηνή και Αθήνα, όλη την χρονιά και να κατακτήσουν το Κύπελλο του 2019. Καθοριστικός όμως αγώνας ήταν αυτός της Κομοτηνής όπου και εκεί κρίθηκε πολύ σημαντικό μέρος του αγώνα, η αγωνιστική ομάδα πήρε 850 βαθμούς βγήκε πρώτη σε βαθμούς  και κατάφερε να καλύψει σε ένα μεγάλο βαθμό την διαφορά σε βαθμούς έτσι οι 17 αθλητές που πήραν μέρος στην Κομοτηνή έδωσαν την δυνατότητα στην ομάδα να δώσει με καλύτερους όρους τον τελευταίο αγώνα.

Έχει μία αξία να τονίσουμε ότι φέτος δεν πήραμε πολλά μετάλλια όπως την προηγούμενη χρονιά παρόλα αυτά καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο αυτό δείχνει ότι η συμμετοχή είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας ότι όλοι οι αθλητές μας συμβάλουν αποφασιστικά στην επιτυχία ανεξάρτητα αν βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για την επιτυχία τρεις παράγοντες έπαιξαν ρόλο.

  • Οι αθλητές που συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες και προσπαθούν όλοι για το καλό της ομάδας, είναι δεμένοι και είναι μία παρέα που όλοι χαίρονται την αναρρίχηση. Είναι μαζί από την προπόνηση, στους αγώνες, στην αναρρίχηση στο βράχο, ακόμα και έξω στην διασκέδαση.
  • Οι προπονητές είναι αυτοί που έχουν συμβάλει κατά την γνώμη μας να υπάρχει αυτό το καλό κλίμα στην προπόνηση και στους αγώνες.
  • Και φυσικά οι γονείς που έχουν ένα πολύ σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία, αφού ακολουθούν παντού την ομάδα κάνουν ότι μπορούν για να πάρουν μέρος όλοι οι αθλητές μας στους αγώνες. Το πόσο δύσκολο είναι αρκεί να κοιτάξουμε τις συμμετοχές των άλλων  ομάδων όταν χρειάζεται να μετακινηθούν στην άλλη άκρη της Ελλάδας.

Η συνολική πορεία της αγωνιστικής ομάδας φανερώνει ότι έχουν γίνει τεράστια βήματα αυτά τα χρόνια και μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία για την συνέχεια της αγωνιστικής ομάδας.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου όπως και πέρυσι θα γιορταστεί με ένα γλέντι στο Σύλλογο, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Οι 28 αθλητές που πήραν μέρος στους αγώνες Κυπέλλου και έφεραν το Κύπελλο στην Πετρούπολη.

α/α Αθλητές Αγωνιστικής Ομάδας Κατηγορία
1 ΣΙΑΞΑΜΠΑΝΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ Παίδες  Δ
2 ΚΩΒΑΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Παίδες  Δ
3 ΚΩΒΑΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Κορασίδες  Γ
4 ΛΥΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑ Κορασίδες  Γ
5 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΦΑΕΛΑ Κορασίδες  Γ
6 ΜΑΛΑΚΗ ΡΟΔΑΝΘΗ Κορασίδες  Γ
7 ΦΩΝΑΖΑΚΗ ΣΟΦΙΑ Κορασίδες  Γ
8 ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΑΡΗΣ Παίδες  Γ
9 ΦΩΝΑΖΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Παίδες  Γ
10 ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ Κορασίδες  Β
11 ΣΑΒΒΙΔΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ Κορασίδες  Β
12 ΡΗΓΑ ΝΑΤΑΛΙΑ Κορασίδες  Β
13 ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Παίδες  Β
14 ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΗΣ ΟΡΦΕΑΣ Παίδες  Β
15 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Παίδες  Β
16 ΜΑΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Παίδες  A
17 ΧΑΤΖΗΣ ΟΡΦΕΑΣ Παίδες  A
18 ΜΠΙΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Παίδες  A
19 ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Παίδες  A
20 ΧΑΤΖΗ ΜΥΡΤΩ Νέες Β
21 ΠΑΚΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Νέοι  Β
22 ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Νέοι  Β
23 ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΗΣ Νέοι  Β
24 ΡΟΖΑ ΑΡΙΣΤΕΑ – ΑΝΝΑ Νέες Α
25 ΦΕΛΕΣΚΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ Νέοι  Α
26 ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΕΥΘΥΜΗΣ Νέοι  Α
27 ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ανδρών
28 ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Ανδρών

Θα πρέπει να αναφέρουμε και τους αθλητές που διακρίθηκαν. Για την ιστορία αυτή την χρονιά πήραμε και δύο χάλκινα μετάλλια στους Βαλκανικούς αγώνες. Το ένα με τον Αθανασάκη Μάνο στα Σκόπια 28 Σεπτεμβρίου στο Βαλκανικό Δυσκολίας και άλλο ένα χάλκινο με τον Σιαξαμπάνη Σεραφείμ στο Βαλκανικό Boulder στην Αθήνα το Σάββατο 26 Οκτωβρίου. Τα μετάλλια που έχουν κατακτήσει αθλητές του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια είναι ασημένιο το 2017 ο Αθανασάκης Μάνος στο Βαλκανικό Δυσκολίας στα Σκόπια το 2018 πάλη ο Μάνος πήρε μετάλλιο χάλκινο και στο Βαλκανικό boulder στην Προσοτσάνη χρυσό ο Μιχαιλίδης Κωνσταντίνος ασημένιο ο Θαλασσινός Άρης και η Φωναζάκη Σοφία και χάλκινο ο Φωναζάκης Λευτέρης.

Στους τρεις αγώνες Κυπέλλου οι αθλητές που κατάκτησαν μετάλλια  το 2019 ήταν οι εξής: Στον Βόλο ασημένιο πήραν ο Αθανασάκης Μάνος και η Λύτινα Σωτηρία, χάλκινο ο  Σιαξαμπάνη Σεραφείμ και ο Κουκουβίνης Ορφέας. Στην Κομοτηνή Χρυσό Κωβαίος Φίλιππος, ασημένιο η Κωβαίου Χριστίνα και ο Αθανασάκης Μάνος. Στο cobmain χρυσό ο Αθανασάκης Μάνος, ασημένιο η Κωβαίου Χριστίνα και Χάλκινο ο Κουκουβίνης Ορφέας και  ο  Σιαξαμπάνη Σεραφείμ. Στον αγώνα Κυπέλλου boulder στην Αθήνα στο Rockway ασημέμνιο για τον Σιαξαμπάνη Σεραφείμ και χάλκινα ο Αθανασάκης Μάνος ο Κωβαίος Φίλιππος η Κωτσιοπούλου Μελίνα και η Ρόζα Αριστιάννα.

http://www.eooa.gr/?p=4381

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κυπελλούχος Ελλάδος και το 2019 στην Αγωνιστική Αναρρίχηση ο “Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης”.

  1. Παράθεμα: Τι είναι η Αγωνιστική Αναρρίχηση. | Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s