ο Π.Ο.Σ. Πετρούπολης στο Μονοπάτι της Ηρώς.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης» βρέθηκε στα Πολιτικά Ευβοίας. Η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου σε μία ιδιαίτερη ορειβατική διαδρομή ήταν μεγάλη.  Μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία του μονοπατιού . Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πραγματικά δεν έχουμε συναντήσει σαν Σύλλογος τέτοια φιλοξενία, από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στα Πολιτικά Ευβοίας μέχρι να φύγουμε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Μαραγκό Γιώργο, πατέρα της Ηρώς, που μας περίμενε έξω από το χωριό και μας πήγε μέχρι το θεατράκι.  Με λίγα λόγια κατάφερε να αγγίξει την ψυχή του κόσμου λίγο πριν την ανάβαση. Σε όλη την διαδρομή ήταν μαζί μας οδήγησε όλη την ομάδα, από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον Κλεάνθη που εθελοντικά βοήθησε σε όλη την διάρκεια της πεζοπορίας. Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την φιλοξενία της ηγουμένης στο Μοναστήρι της Παναγιάς Περιβλέπτου. Ακόμα θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γυναικών των Πολιτικών που μας ξενάγησαν στον επιβλητικό μεσαιωνικό τετράγωνο Πύργο του 13ου αιώνα, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, τον οποίο κράτησαν ανοιχτό και με υπομονή  περίμεναν μέχρι και ο τελευταίος να μπορέσει να τον επισκεφτεί  μέχρι να φύγουμε. Η μέρα ολοκληρώθηκε στις ταβέρνες και τις καφετέριες του χωριού κάτω από τα πλατάνια. Πραγματικά αυτή η πεζοπορία στο Μονοπάτι της Ηρώς θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας.

Επιστρέψαμε με μία σκέψη αν θα μπορέσουμε κάποιοι από εμάς να είμαστε εδώ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, μάθαμε ότι την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη γίνονται εκδηλώσεις, έρχονται ορειβάτες και από άλλους Συλλόγους και  αφού περπατήσουν στο μονοπάτι τρώνε ρεβιθομανέστρα που ετοιμάζουν σε καζάνια μέλη του ΕΟΣ Χαλκίδας μαζί με τους εθελοντές του Μονοπατιού , και πίνουν ένα ποτηράκι κρασί εις μνήμην της Ηρώς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s