Ανάβαση στην κορυφή Προφήτης Ηλίας στον Ταΰγετο

Ο «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης» το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει διήμερη Ορειβατική ανάβαση στον Ταΰγετο, στην κορυφή Προφ. Ηλία στα 2407μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 23 Ιουνίου

  • Συνάντηση στην πλατεία Ηρώ στις 7:00 και αναχώρηση στις 7:15.
  • Άφιξη γύρω στις 10:30 στην Πηγή Μαγγανιάρη στο ρέμα Βαρβάρας (1000μ. υψόμετρο) από όπου θα ξεκινήσει ανάβαση για το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης (Βαρβάρα- 1530μ. υψόμετρο) με διάρκεια 2 ½ ώρες και υψομετρική διαφορά +530μ.
  • Τακτοποίηση στο καταφύγιο, διανυκτέρευση και φαγητό.

Κυριακή 24 Ιουνίου

  • Πρωινό στο καταφύγιο στις 6:00 και αναχώρηση στις 6:30 για την κορυφή Προφ. Ηλία στα 2407μ.  Διάρκεια μέχρι την κορυφή 2 ½ με 3 ώρες και Υ.Δ.+877μ. Διάρκεια κατάβασης 2 με 2 ½ ώρες Υ.Δ. -877. Στάση στο καταφύγιο και επιστροφή από το μονοπάτι διάρκειας 2 με 2 ½ ώρες Υ.Δ. -530μ. Συνολικός χρόνος πεζοπορίας την 2η μέρα από 7 μέχρι 8 ώρες.
  • Απαραίτητος εξοπλισμός για την μεγάλη διαδρομή: ορειβατικό παπούτσι, μπατόν, καπέλο, νερό.
  • Αναχώρηση από πηγές Μαγγανιάρη  με το πούλμαν. Το πρόγραμμα της επιστροφής για Πετρούποληθα καθοριστεί ανάλογα με τον χρόνο κατάβασης.
  • Την Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την Ορειβατική διαδρομή στα γραφεία του συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5.

Το  κόστος για τη μεταφορά είναι 45€ για τα μέλη του Συλλόγου και 50€ για τα μη μέλη. Παρακαλούμε τα μέλη του Συλλόγου να εξοφλήσουν την Ετήσια Συνδρομή τους για να μπορούν να πληρώνουν σαν μέλη, σε αντίθετη περίπτωση θα χρεώνονται στις εκδρομές σαν μη μέλη. Για την διανυκτέρευση στο καταφύγιο το κόστος είναι 10€ και για το φαγητό 10€ και περιλαμβάνει το πρωινό (Κυριακής)και ένα γεύμα (Σάββατο) (Μακαρόνια με κιμά, σαλάτα και κρασί) Συνολικό κόστος 65€ μέλη και 70€ για τα μη μέλη . Όποιος δεν επιθυμεί να διανυχτερεύσει στο καταφύγιο μπορεί να διανυκτερεύσει σε σκηνή μπορεί όμως να φάει στο καταφύγιο. Θα πρέπει με την δήλωση συμμετοχής ο καθένας να ενημερώνει την γραμματεία αν θέλει να διανυκτερεύσει ή φάει στο καταφύγια για να μπορέσουμε έγκαιρα να ενημερώσουμε το καταφύγιο.

Παρακαλούμε να γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις συμμετοχής. Προκαταβολή 20€ μέχρι 12 Ιουνίου. Η εξόφληση αυστηρά μέχρι την Τετάρτη   20  Ιουνίου.  Όποιος δεν έχει εξοφλήσει έως την Παρασκευή θα μπαίνει αυτομάτως στην αναμονή. Για ακυρώσεις που θα γίνουν μετά την Τετάρτη   20  Ιουνίου  δε θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων διότι θα έχει κλειστεί το πούλμαν και το καταφύγιο.

  • Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μ. Μπότσαρη 5 και στο τηλέφωνο 6948522375 (Ώρες επικοινωνίας από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή 17:00 – 22:00).
  • Πληροφορίες για την Πεζοπορία στο τηλ.: 6973632190.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s