Σεμινάριο Αναρρίχησης για παιδία

Ο «Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης» στα πλαίσια γνωριμίας και εξοικείωσης με την αναρρίχηση βράχου, οργανώνει σεμινάριο για τα παιδιά του τμήματος αναρρίχησης του Συλλόγου.

Σκοπός είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την πραγματική αναρρίχηση σε φυσικό περιβάλλον. Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν τα παιδιά που συμμετέχουν στο τμήμα αναρρίχησης στην πίστα του Συλλόγου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η μέρα: Την Κυριακή 11/10/15 σεμινάριο από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 στην πίστα του Συλλόγου.

2η μέρα : Την Κυριακή 18/10/15 αναρρίχηση στο πεδίο της Βαρυμπόμπης (Πέτρα Λιάγκος, Πίσω Πέτρα).

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης έχει να κάνει με τα εξής:

1η μέρα – στην αναρριχητική πίστα του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί αναρρίχηση με σχοινιά (ασφάλιση,  top rope, επικεφαλής αναρρίχηση). Θα γίνει προετοιμασία έτσι ώστε κάθε παιδί να γνωρίζει τι θα κάνει από την ώρα που θα φτάσουμε στο πεδίο αναρρίχηση της Βαρυμπόμπης. Κανόνες ασφαλείας στο βουνό. Θα γίνει ο καταμερισμός των παιδιών στις διαδρομές που θα κάνουν αναρρίχηση.

2η μέρα – θα πραγματοποιήσουν αναρρίχηση top rope σε δύο διαδρομές από 10 έως 25μ. δυσκολίας από 4α μέχρι 5b/c. Ανάλογα με την συμμετοχή και το διαθέσιμο χρόνο μπορούν να πραγματοποιηθούν και παραπάνω από δύο διαδρομές.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο θα είναι 10€  (ισχύει το -10% για τα αδέλφια).

  • Αν κάποιο παιδί δεν έχει συμμετάσχει την 1η ημέρα θα είναι δύσκολο να ενταχθεί στο πρόγραμμα την 2η μέρα.

Την Κυριακή 18/10/15 η συνάντηση για αναχώρηση θα είναι στις  8:00 στην πλατεία Ηρώ. Στα πλαίσια της συνεργασίας με το Δήμο Πετρούπολης  για την ανάπτυξη του αθλήματος της αναρρίχησης στην πόλη μας, ο Δήμος θα διαθέσει στο σύλλογο ένα λεωφορείο για την μεταφορά των παιδιών στο πεδίο αναρρίχησης. Ανάλογα με την συμμετοχή  η μεταφορά θα  γίνει με  λεωφορείο του Δήμου και με  ΙΧ.  Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των παιδιών είναι να τα συνοδεύουν οι γονείς τους.

Από τον Σύλλογο παρέχεται  ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός – σχοινιά, κράνη, μπωντριέ, καραμπίνερ ασφαλείας και σετάκια). Δεν συμπεριλαμβάνεται ο απαραίτητος προσωπικός εξοπλισμός (αναρριχητικά παπούτσια, ρουχισμός). Τα παπούτσια είναι στον απαραίτητο εξοπλισμό, χωρίς αυτά δεν μπορεί ένα παιδί να συμμετέχει.

Για περισσότερες πληροφορίες στον υπεύθυνο εκπαίδευσης του Συλλόγου Κυριαζή Χρύσανθο στο τηλ. 6973632190

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s