Δραστηριότητες Μελών του συλλόγου το Πάσχα

Τις ημέρες του Πάσχα τα μέλη του Δ.Σ. του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Πετρούπολης επισκέφτηκαν τα Ζαγοροχώρια στα πλαίσια των διακοπών τους αλλά και του σχεδιασμού του προγράμματός για τη νέα χρονιά.
Το πρόγραμμα στα Ζαγοροχώρια ήταν γεμάτο ξεκινώντας την Μεγάλη Πέμπτη με αναρρίχηση στο γεφύρι του Κόκκορη σε δύσκολες διαδρομές (7a/b+), οι οποίες ωστόσο δεν ολοκληρώθηκαν λόγω της δυσκολίας τους.

Την Μεγάλη Παρασκευή τα μέλη του συλλόγου ήρθαν σε επαφή με τον Ηρακλή Μωησίδη, έναν από τους πρώτους που άνοιξαν αναρριχητικές διαδρομές στους Κήπους και στο γεφύρι του Κόκκορη. Μετά τις απαραίτητες και σημαντικές πληροφορίες για το αναρριχητικό πεδίο στους Κήπους, τα μέλη του συλλόγου προσέγγισαν το σημείο, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο καθώς το ποτάμι κάτω από τις διαδρομές, αλλά και το παλιό γεφυράκι μέσα στο πράσινο ήταν πραγματικά κάτι το ξεχωριστό. Ακολούθησε αναρρίχηση στις διαδρομές 18, 19 και 20, με βαθμό δυσκολίας από 6a+ μέχρι 6c.

Τα Μεγάλο Σάββατο ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Ηλιοχώρι όπου πραγματοποιήθηκε πεζοπορία μέχρι τους καταρράκτες, σε ένα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς περιβάλλον.

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα πραγματοποιήθηκε ανάβαση από το παραδοσιακό καλντερίμι της σκάλας του Βραδέτου μέχρι το χωριό Καπέσοβο. Ακολούθησε το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού στο Τσεπέλοβο όπου το γλέντι κράτησε μέχρι το απόγευμα. Η διαμονή στον παραδοσιακό ξενώνα «το Καδί» και η φιλοξενία του Κώστα, υπεύθυνου του ξενώνα, αλλά και ολόκληρης της οικογένειας Βαγγελή ήταν πραγματικά κάτι το ξεχωριστό, κάνοντας τα μέλη του συλλόγου να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.


Τη Δευτέρα του Πάσχα, τελευταία μέρα της διαμονής στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη με την ομάδα της No Limits (Trekking Hellas).


Φυσικά από την παρέα δε θα μπορούσε να λείπει ο Ίκαρος, το αγαπημένο ημίαιμο του Συλλόγου.

Θα πρέπει να θεωρείτε σχεδόν βέβαιο για τα μέλη του ΠΟΣΠ, η ένταξη για την επόμενη χρονιά ενός τριημέρου στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια, με διαμονή στο χωριό Τσεπέλοβο, Πεζοπορία στην Δρακόλιμνη, Αναρρίχηση στους Κήπους και Rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s