Χειμερινή διάσχιση στον Ολίγυρτο

Με την συμμετοχή 150 ατόμων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/2/15 πεζοπορία στον Ολίγυρτο, στην Λίμνη Στυμφαλία. Για άλλη μία φορά τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου συμμετείχαν μαζικά. Οι πεζοπόροι του ΠΟΣΠ αφίχθησαν στις 10:00 το πρωί στο χωριό Λαύκα, και παρόλο το ψιλόβροχο υπήρχε η διάθεση από όλους για να ανεβούν στο βουνό. ‘Υστερα από λίγο η βροχή σταμάτησε και την θέση της πήρε η αραιή χιονόπτωση, αλλά ούτε το χιόνι στάθηκε δυνατό να σταματήσει την προσπάθεια.
Στο εκκλησάκι του Αγ. Σωτήρος τερμάτισε η μικρή διαδρομή και όσοι δεν διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό επέστρεψαν στο χωριό Λαύκα από τον ίδιο δρόμο.
Εβδομήντα αποφασισμένοι πεζοπόροι συνέχισαν προκειμένου να ολοκληρώσουν όλη την διαδρομή. Οι επόμενες 3 ώρες ήταν μία χειμερινή διάσχιση μέσα στο χιόνι, που ορισμένες φορές έφτανε τους 40 πόντους. Στα 1500μ. υψόμετρο υπήρξε ισχυρή χιονόπτωση, η οποία προς το τέλος της διαδρομής έγινε έντονη με χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους. Τελικά η διάσχιση του Ολίγυρτου ολοκληρώθηκε μέσα σε 4 ώρες .
Τα μέλη του συλλόγου συνέχισαν με φαγητό και χορό σε τοπική ταβέρνα στο χωριό Στυμφαλία, μέχρι να φτάσει η ώρα της επιστροφής. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τα μέλη του συλλόγου μας που συμμετείχαν σε αυτή την δύσκολή διάσχιση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s