Ανάβαση στον ΟΛΥΜΠΟ

Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (7-9/06/2014) πραγματοποίησε ανάβαση στον Όλυμπο.

Το εγχείρημα ξεκίνησε το Σάββατο 7 Ιουνίου από 27 άτομα, τα οποία ξεκινώντας από την Γκορτσιά κατάφεραν σε διάρκεια πεντέμισι ωρών να φτάσουν στο Καταφύγιο Γ. Αποστολίδης όπου και διανυκτέρευσαν. Το ίδιο βράδυ εκτιμώντας τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο βουνό και το χιόνι που υπήρχε στην διαδρομή για την κορυφή του Ολύμπου (Μύτικας 2918μ.), αποφασίστηκε να μην ριψοκινδυνευθεί από την ομάδα απόπειρα για ανάβαση στην κορυφή.

Την Κυριακή 8 Ιουνίου τα μέλη του συλλόγου κάτω από πυκνή ομίχλη η οποία επέτρεπε ορατότητα λίγων μόνο μέτρων, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Προφήτη Ηλία (2803μ.). Την ίδια μέρα κατά την επιστροφή πραγματοποιήθηκε ανάβαση και στην κορυφή Σκούρτα (2476μ.).

Το Δ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους πήραν μέρος στην προσπάθεια αυτή καθώς επρόκειτο για μία δύσκολη ανάβαση. Η εκτίμηση μας είναι ότι τα μέλη του συλλόγου ανταποκρίθηκαν σε όλες τις δυσκολίες του εγχειρήματος, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όριά τους, γεγονός το οποίο μας δίνει ώθηση για πραγματοποίηση και άλλων δύσκολων αναβάσεων μέσα στο επόμενο διάστημα, αλλά και για επανάληψη της προσπάθειας για κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής της Ελλάδας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s